Ako se borite s nesanicom, ova molitva vam može pomoći

Ako se borite s nesanicom, ova molitva vam može pomoći
Foto: Pexels

Kada se borimo s nesanicom, vapimo Bogu da otkloni sve brige i nemir od nas. Tražimo od Njega mir i odmor.

Dragi Bože, jednostavno ne mogu spavati. Ne pronalazim riječi da ti kažem što nije u redu, ali vjerujem da me potpuno razumiješ i znaš zašto mi se ovo događa.

Ležim pomalo zabrinut, opterećen. Gospode, molim te usliši moj vapaj. Molim te, utješi me! Sada te trebam više nego ikad. Ukloni moje brige i otjeraj sve misli koje me žele još više uznemiravati.

Bože, pretraži moje srce. Ako se u njemu skriva neki neraskajani grijeh, molim Te ukaži mi na to. Znam da nisam savršen i da se nekad zaboravim pokajati za neke zle misli i djela koja sam počinio tijekom dana. Ne želim da između Tebe i mene stoji bilo kakva prepreka. Također, želim imati iskrene i dobre odnose s mojim bližnjima. Pomozi mi u tome!

Obavij svoje nježne ruke oko mene dok tiho plačem. Vrati mi onu radost i sreću koju sam nekad poznavao, jer zabrinutost i tuga žele preuzeti tron moga života. Ne dopusti to! Vrati mir u moj život. Daj mi snagu da nastavim dalje, jer sam jako umoran.

PROČITAJTE: Bože, obnovi me! Ovaj dan je bio težak za mene

Znam da sve držiš pod kontrolom i vjerujem da ćeš me izvesti iz svake nevolje. Zato sve potrebe stavljam u Tvoje moćne ruke. Dopusti da se odmorim prije nego što novi dan osvane. Vjerujem da si uvijek sa mnom i da je s tobom svaka bitka dobivena! Molim te u Isusovo ime, amen!

Tko se Tebe drži, čuvaš ga u miru, jer se u Tebe uzda. (Izaija 26, 3)

Bez straha ćeš tada kročiti svojim putem i noga ti se neće spoticati. Kad legneš, nećeš se plašiti, i kad zaspiš, slatko ćeš snivati. (Izreke 3, 23-24)

Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj. Ne, ne drijema i ne spava on, čuvar Izraelov. Jahve je čuvar tvoj, Jahve je zasjen tvoj s desne tvoje! (Psalam 121, 3-5)