Naslovnica Popularno Molitva u duhovnoj borbi

Molitva u duhovnoj borbi

Jeste li danas u bitci koja vas iscrpljuje više nego fizički? Je li vam teško pronaći riječi da đavlu kažete da ode od vas? Duhovno ratovanje je razarajuće, stvarno i uznemirujuće, ali Isus nam je već osvojio pobjedu! Molite ove riječi sada i neka Gospodin razbije okove straha i ropstva!

„Isuse, ponekad gotovo mogu osjetiti težinu rastućeg pritiska i prijeteću prisutnost tame oko mene. Prepoznajem da je moj neprijatelj ponovo aktivan. Bilo da me pokušava obeshrabriti, odvući mi pažnju sa važnih stvari, navesti me u napast, navesti da odustanem ili sklonim pogled sa tebe, on je uvijek prisutan.

Trebam tvoju nadnaravnu moć, Gospodine, kako bih ostao jak i kako se ne bih predao. Fizička sila neće pomoći, jer si ti rekao da je oružje našega vojevanja različito od onog koje se koristi u ovome svijetu. Oružja koja mi kao vjernici koristimo su snažna i mogu srušiti utvrde i laži. Ova nadnaravna oružja potječu od tebe. Tvojim dragocjenim imenom i krvlju Isusa, molim te da zbuniš Sotonu i spriječiš njegove pokušaje da zaustavi mene i moje djelovanje. Pomozi mi da ne postanem obeshrabren ili odustanem kad dođu teška vremena testiranja.

Kad sam umoran i slab, Gospodine, ti si jak, i ti si moj jedini izvor pomoći. Ne mogu se boriti bez tebe. Nauči me kako moliti i pouzdati se da ćeš ti srušiti one utvrde koje mene ili druge drže bespomoćnim. Čuvaj me od izolacije koja me čini izloženim i ranjivim. Vjerujem da si uništio moć mog neprijatelja tvojom smrću i uskrsnućem. Ali moj neprijatelj se stalno vraća, šapće laži, izvrće istinu i pokušava napuhati moj sebični ponos. On nikada ne odustaje.

Danas, Gospodine, proglašavam đavla i njegove demone lažljivcima. Snagom tvog dragocjenog imena i krvi, slažem se s tvojom Riječju i istinom da si ti u meni i da si veći od mog neprijatelja koji želi vladati svijetom. Ti, tvoja Riječ i molitva, Gospodine, moja ste tajna oružja. Ja pripadam tebi, i to me ispunja snažnim pouzdanjem u tebe. Želim stalno nositi duhovni oklop koji mi daješ. Pomozi mi da ga također koristim za obranu od drugih sotonskih vatrenih strijela. Nitko i ništa me ne može oteti iz tvoje ruke.

Ojačaj moju vjeru, Gospodine. Oprosti moje grijehe, tako da mogu biti čist u tvojoj pravednosti. Učini me hrabrim, tako da mogu stajati i voditi duhovne bitke u mom životu, a i u svijetu. Daj mi svoju mudrost i pronicljivost tako da me neprijatelj ne uhvati nespremnog. Zajedno, Gospodine, pobijedit ćemo, jer u istini, ti si to već učinio.

U Isusovo moćno ime pred kojim će se svako koljeno pokloniti. Amen!“

Autorica: Rebecca Barlow Jordan; Prijevod: Aleksandar J.

SourceCrosswalk

NAJNOVIJI ČLANCI