NaslovnicaMolitveMolitva za loše ljude u vašem životu

Molitva za loše ljude u vašem životu

Molitva za loše ljude nadahnut će vas da Bogu predate sve one koji vas ne vole i molite Ga za Njegovu ljubav prema bližnjima.

„Nego, velim vama koji slušate: Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima“ (Luka 6,27-28).

Bog svima nudi slobodu i izlječenje.

Bog je stvorio osobe koje nas povrjeđuju i ima dobar plan za njihove živote. On zna odgovor na „zašto“ koje stoji iza njihovog lošeg ponašanja. On zna laži koje vjeruju o sebi. On zna što stoji na putu njihove cjelovitosti. On je Pastir koji pazi na svaku ovcu koja odluta od onoga što On nudi.

Što bi više veselilo našeg Boga nego da okrenemo svoj um od svih problema i usredotočimo se na Njega? On je naše rješenje.

PROČITAJTE: Molitva za pobjedu nad neprijateljskim planovima

Prva linija obrane je slavljenje Boga. Možemo mu se moliti i voljeti ga, našeg divnog savjetnika i stručnjaka za sve naše veze i odnose.

Sveti Bože. Pun si milosti i suosjećanja, spor si na srdžbu i pun si dobrote.

Ti nesavršene ljude jako voliš. Oče, možda sam slijep na svoju ulogu u lošim vezama. Pomozi mi da vidim istinu o sebi. Primijeni iscjeljujuću snagu Tvoje Riječi na moje srce i um. Oslobodi me od bilo kakvih stvari zbog kojih uzrokujem bol drugima svojim riječima i djelima. Spasi me od samouništenja lošim ponašanjem i riječima.

Imam problema u odnosu sa______________. Trebam Te da mi daš mudrost da razlučim kako da tu osobu naučim dobro voljeti. Ti si moj štit i zaštita. Pokaži mi kako, kada i gdje trebam postaviti granice u odnosu s tom osobom. Vjerujem da si ti Moj Iscjelitelj i povjeravam ti svoje srce i um.

Pomozi mi da hrabro volim____________. Ispuni me Svojom Istinom i potakni me da hrabro govorim istinu s ljubavlju. Neka Tvoja savršena ljubav uništi sve moje strahove u vezi tog odnosa.

Predajem sve što mislim da naš odnos treba biti. Molim te preobrazi ga kako bi bio Tebi na slavu.

U Isusovo ime, Amen.

Molitve za razne prigode možete pronaći OVDJE.

Autorica: Jennifer O. White; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com