Molitva za pobjedu
Foto: Pixabay

„Jer Gospodin, Bog vaš, ide s vama u boj protiv neprijatelja vaših i pomoći će vas da pobijedite“. (Ponovljeni zakon 20, 4) 

Ne gledajte na svoj molitveni život kao na beznačajnu službu, bez važnosti. Neprijatelj dobro zna koliko ste moćni u rušenju njegovih utvrda i pokušat će vas prestrašiti, obeshrabriti, podijeliti ili poraziti. Ne prihvaćajte njegove laži. 

„Sumnja. Prevara. Obeshrabrenje. Podjela. Vrijeme je da crkva prestane ove neprijateljeve udarce prihvaćati kao uobičajene. Duhovno ratovanje je stvarnost s kojom se crkva mora suočiti. Ono neće nestati samo po sebi; no možemo se nositi s njome kroz molitvu“. 

VIDI OVO: 4 molitve za zaštitu od sotonskih napada

Ljubite Boga svim svojim srcem i prebivajte u Njemu. Kako bismo vidjeli odgovorene molitve, od ključne je važnosti ljubav prema Bogu i prebivanje u Njemu. Osobno sam po prirodi ratnica, no moj osobni odnos s Bogom najbolja je obrana od neprijateljevih plamtećih raketa. Trebamo Boga intimno poznavati i u tom intimnosti prebivati svakodnevno. 

„Ako ostanete u meni, i riječi moje ostanu u vama, štogod hoćete, tražite, i bit će vam“. (Ivan 15, 7) 

Izgovarajte Božje osobine i slavite Ga svakodnevno u molitvi. Slavljenje je moćan oblik ratovanja. Molitva i pjevanje naglas o Božjoj veličini u trenucima kada smo emocionalno srušeni čini ogromnu razliku. Vaše srce se počinje uzdizati, osjećaji mijenjati i počinjete vidjeti Božju suverenost i veličinu. 

VIDI OVO: 7 snažnih molitvi za pobjedu u duhovnim bitkama

Evo molitve koju možete moliti za pobjedu nad neprijateljskim planovima: 

Gospodine, zahvaljujem Ti na tome što si velik. Zahvaljujem Ti na tome što, kada sam slaba/slab, Ti si jak. Gospodine, đavao kuje planove i znam da žudi za time da me drži dalje od Tebe. Ne dopusti mu da pobijedi! Pokaži mi mjeru svoje snage kako se ne bih predao/la obeshrabrenju, prijevari i sumnji! Pomozi mi da Ti mogu odavati čast svime što činim! U Isusovo ime, amen“.

Autorica: Debbie Przybylski; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Crosswalk.com

Molitve za druge prigode možete pronaći na OVOM LINKU!