Molitva za probleme u braku

Bog je zainteresiran za probleme u vašem braku. Ako ne znate što biste molili, ova molitva vam može biti korisna. 

Čak i najbolji brak može naići na probleme. Umjesto da bježimo ili odbijamo da se suočimo s problemima, radije bismo trebali doći Bogu u molitvi, koji može popraviti stvari i spasiti vaš brak

Molitva za probleme u braku

Dragi Oče, povrijeđena sam.

Ti si tako dobar prema nama. Hvala Ti na tome što si vjeran, čak i onda kada mi Tebi nismo. Hvala Ti što si blizu nas, čak i najtežim razdobljima.

Znam da se lako možemo osjećati kao da smo samo ovdje na zemaljskom putovanju. No, Tvoja Riječ nam kaže da nismo sami te da se možemo odmarati, znajući da nas Ti nikada nećeš ostaviti.

Molim za današnje problematične brakove. Od mnogih ljudi sam čula da ne znaju kamo se okrenuti i kod koga potražiti pomoć koja im je potrebna. Ponekad ni sama nemam riječi, ali znam da Ti brineš za nas i naše brakove.

PROČITAJTE: 16 znakova koji će vam otkriti probleme u braku

Ti si bio od početka, kada su naše snene oči bile ispunjene nadom i Ti si i sada tu, kada su naše glave pognute i kada nas duše bole. Dao si nam dar uživanja jednih u drugima, ali ipak to uzimamo zdravo za gotovo. Stoga Te prije svega molim da nam pokažeš kako da budemo zahvalni jedni za druge, a najviše od svega za Tebe.

Neka opraštanje bude dio naših svakodnevnih života. Znamo da možemo oprostiti jer je i nama bilo toliko puta oprošteno. Kada govorimo oštro ili kada griješimo jedni protiv drugih, pomozi nam da to iskreno priznamo.

Tvoja velika ljubav nam dopušta da budemo nježni jedni s drugima dok se spotičemo i padamo. Neka budemo spori na ljutnji i drži nas podalje od preusmjerivanja krivnje. Pokaži nam gdje naša vlastita srca trebaju iscjeljenje i posvećenje. Okruži naše domove svojom milošću i napoji nas nježnošću koja je potrebna kako bismo voljeli jedni druge kako treba.

Posebno molim za brakove koji se nalaze u kritičnoj situaciji

Ponekad izgleda da je otišlo predaleko, da nema nade, ali trebamo se prisjetiti koliko si Ti velik. Trebamo se prisjetiti Tvojih obećanja za nas. Umjesto bježanja i potrage za privremenim sredstvima utjehe i plitkim rješenjima, daj da se pouzdamo u to da Ti možeš popraviti stvari.

PROČITAJTE: Kako nadvladati probleme s komunikacijom u braku?

Daj da možemo gledati iznad svih sadašnjih briga i okruži nas svojim mirom. Podsjeti nas da nas čeka vječnost. Ti za nas imaš tako slavan završetak, ali izgleda da se svi usredotočujemo na probleme koji se nalaze ispred nas.

Znamo da postoji neprijatelj koji nas želi uništiti i koji nas voli povrjeđivati. On želi da patimo, da ne uspijemo i da odustanemo. On nam laže i govori nam da tražimo pomoć na mjestima koja nas samo povrjeđuju. Zaštiti nas od sotone i njegovih spletki.

za brakove koji se nalaze u kritičnoj situaciji

Otkrij njegove zamke i stupice i hodaj s nama kada se bojimo svega što je oko nas. Pomozi nam da zazovemo Tebe umjesto da trčimo za prolaznim stvarima. Daj da naša stopala stoje mirno, postavi naša srca i podigni naš pogled prema Tebi. Neka brige ovoga svijeta iščeznu ispred Tvoje ljepote i ljubavi. Ništa nas ne može zadovoljiti više od Tebe. Ništa.

Ti si velik.

Ti si vjeran.

Ti si prekrasan.

Ti nas nikada nećeš napustiti.

Ti si nas obgrlio svojim rukama, a Tvoja milost je bezgranična.

Naša vječnost je sigurna.

Ti su suveren i možemo Ti vjerovati jer nas toliko voliš.

PROČITAJTE: 9 jednostavnih (a moćnih molitvi) koje možete moliti za svoj brak

Podižem u molitvi sve umorne i opterećene muževe i žene koji se sada osjećaju tako bespomoćno. Hvala Ti što si mi dao povlasticu da Ti mogu podijeliti priče Tvog naroda. Preplavljena sam planinama koje trebaju biti pomaknute, ali Ti si dovoljan. Samo Ti možeš otpetljati naše zapetljane nerede i stvoriti nešto prekrasno i trajno.

Neka naši brakovi prikazuju Tvoju veliku ljubav za nas.

U Isusovo ime, amen.

Autorica: Michelle Lindsey; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithit.com