MOLITVA ZA RIJEKU: Grad potopljen, jedan muškarac poginuo

Grad Rijeka je potopljen, a jedan muškarac je poginuo u bujici. U nastavku se nalazi molitva za ovu situaciju.

Rijeku je u srijedu navečer pogodilo snažno oborinsko nevrijeme, koje je poplavilo prometnice u središtu grada. Prometovanje dijelovima grada, uključujući i veći dio centra je onemogućeno, a sve dežurne službe su na terenu. Poplavljene su škole, muzeji, zgrade rektorata i policije, kuće i zgrade diljem Rijeke. Vatrogasci su izvijestili da su zatrpani pozivima građana i danas cijeli dan očekuju intervencije.

Jaka kiša počela je u Rijeci padati jučer u 19 sati

Kiša je potopila centar grada. Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru. Promet ulicama središta grada je ili onemogućen ili usporen. Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je da su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslano na obdukciju.

Dijelovi grada jučer su ostali bez struje, piše hr.n1info.com.

Kakva je situacija danas u Rijeci pogledajte u videu ovdje.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović je na svom profilu na društvenim mrežama poručio građanima da ostanu kod kuće, ako ne moraju izlaziti iz doma.

Molitva za Rijeku

Dragi Bože, dopuštaš nam da živimo ovaj zemaljski život u predivnoj državi. Svaka naša regija je prekrasna i posebna. Hvala Ti za tu milost.

Najveća nam je utjeha da si Ti uvijek s nama. I u miru i u nevoljama. Na Galilejskom moru pokazao si da si Gospodar nad nemirnim vodama. Tebi se pokoravaju i vjetar i valovi. Vjerujemo da si Gospodar i nad svim prirodnim katastrofama.

Molimo Te da grad Rijeku i našu državu ne pogađaju dodatne nevolje. Molimo Te da zaustaviš sve katastrofe koje nam prijete i smiriš situaciju koja nas je snašla zbog obilne kiše. Blagoslovi i sva druga mjesta u našoj domovini i pomozi obitelji preminuloga muškarca da prebrodi tugu i bol.

PROČITAJTE: Jesu li katastrofe – potresi, požari i bolesti znak Božjeg suda?

Također, molimo Te da blagosloviš sve zemlje svijeta u kojima je teška situacija zbog vremenskih nepogoda. Ti vidiš koliko Te trebamo i molimo da budeš i dalje milostiv nama, malim ljudima. Pomozi da iz svega izvučemo pouku: da si Svemoguć i Svevišnji, Vladar nad vladarima, Onaj kome se trebamo pokloniti i služiti, ljubiti više od svega.

Neka se svi ljudi u Hrvatskoj i svijetu okrenu Tebi, neka te priznaju za svoga Spasitelja i neka žive u poslušnosti Tebi do kraja života. Amen!

Molitve za razne potrebe možete pronaći OVDJE.

NAJNOVIJE!