Molitva umorni od borbi
Foto: Unsplash

„Ne bojte se i ne budite obeshrabreni. Izađite im u susret sutra i Gospodin će biti s vama“. (2. Ljetopisa 20, 17) 

Osjećate li kako se u posljednje vrijeme u zraku u cijelom svijetu osjeća napetost? Stvari jednostavno djeluju teške. Srca su povrijeđena. Ljudi su obeshrabreni i nezadovoljni. Izgleda kao da je cijeli svijet izmučen od borbi i izgleda kao da bi najjednostavnije bilo samo odustati i predati se umoru i nezadovoljstvu. 

Usred nesloga i borbi, možemo se početi osjećati preplavljeno, iscrpljeno i jednostavno umorno. Kada takvi osjećaju dođu i kada se dobro utabore u nama, što možemo učiniti kako bismo naše glave održali visoko? Kako ostati u nadi kada stvari jednostavno izgledaju beznadno? 

Možda je dobro mjesto odakle možemo početi tako što ćemo potražiti negdje gdje je isto tako netko bio umoran od borbi, ali je to nadišao. U 2. Ljetopisima 20, Jošafat se suočava s više vojski koje idu na njega. Morat će se borit protiv svojih neprijatelja. No, nakon što potraži Božji plan bitke, uviđa da je taj plan malo drugačiji od onoga o kojem je on razmišljao. 

VIDI OVO: 3 pravila za uspješnu molitvu od kralja Jošafata

Možda, kao kod Jošafata, Božji plan za nadvladavanje naših borbi izgleda malo drugačije od naših planova. Bitkama izmoreni prijatelji, ne moraju nas nadvladati poteškoće i nesloge koje nas okružuju. Odustanimo od naših strahom, brigama, obeshrabrenjima i teškoćama opterećenima planova i slijedimo umjesto toga Božji plan. Možemo prigrliti mir, nadu i pouzdanje koje nam On daje. Nakon svega, dobro su nam znane Njegove pobjede. 

Pomolimo se. 

Gospodine, priznajem, umoran/umorna sam. Život se kreće milijun kilometara na sat i jednostavno se pokušavam održati. Umoran/umorna sam i bojim se pogledati na budućnost i razmišljati o onome što dolazi. Gospodine, znam da Ti želiš da Ti vjerujem u ovome. Znam da želiš da svoj umor Tebi predam. Predajem Ti ga sada.

Ispuni me svojom snagom. Ispuni me svojom prisutnošću. Pomozi mi da danas pronađem trenutke odmora i obnove. Hvala Ti zbog toga što nas nikada ne napuštaš, pogotovo ne usred borbe. Hvala Ti na Tvojoj bezgraničnoj vjernosti. U Isusovo ime, amen“. 

Autor: Bobbie Schaeperkoetter; Izvor: Crosswalk.com