3 pravila za uspješnu molitvu od kralja Jošafata

U životu se nađu trenuci kada se osjećate kao da ste u situaciji bez izlaza, kada se osjećate kao da ste pod napadom iz svih smjerova.

To se dogodilo i izraelskom kralju Jošafatu koji se molio Bogu kada su ga napade tri vojski triju naroda. Kako biste prebrodili takve trenutke, morate naučiti moliti kao Jošafat, jer tako ćete dobiti olakšanje.

Jošafat je napravio tri stvari u Knjizi ljetopisa koje i vi možete učiniti:

Preusmjerite se na Boga. Čak i ako problem nad vama stalno vreba, preusmjerite svoju pažnju na Božja obećanja i osobnost. Jošafat je molio: „Bože, ti si veći od svih naroda. Veći si od ičega s čime ću se suočiti“. Vaši su problemi možda preveliki za vas, ali nikada neće biti preveliki za Boga. Promijenite svoju perspektivu i pažnju.

VIDI OVO: 4 savjeta za molitvu koje nam Isus daje

Sjetite se Božje vjernosti u prošlosti. Jošafat se prisjetio svih onih trenutaka kada je Bog pomogao Izraelu. Kada se prisjetite Božje vjernosti u prošlosti, to će vam pomoći da mu vjerujete u budućnosti. Morate se prisjetiti trenutaka kada je Bog snažno djelovao u vašem životu.

Zatražite Božju pomoć. Jošafat je zapravo molio: „Moji problemi tebi nisu preteški, Bože. Pomogao si mi u prošlosti. Molim te, opet mi pomozi!“ Bog vas voli i stalo mu je do vaših problema.

Jošafatova se molitva vrti oko tri pitanja: „Zar ti nisi Bog? Zar nam nisi pomogao u prošlosti? Zar nam nećeš opet pomoći?“

VIDI OVO: KAKO NE SMIJEMO MOLITI: Isus nam daje dva savjeta!

Kada ne možete sami, potrebna vam je Božja pomoć. No važno je razumjeti da vaš Otac nije stroj koji izbacuje što želite nakon što ste vi ubacili nekoliko molitvi.

Bog prvo želi da ga štujete. Vaše se štovanje događa kada se usmjeravate na Njega i kada Mu zahvaljujete što je vjeran. Tada trebate moliti i zatražiti pomoć.

Jošafat je vjerno štovao Boga i zatražio pomoć, a Bog ga je izbavio od neprijatelja. Bog će isto učiniti i za vas.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!