Večernja molitva Isusu

Prekrasna večernja molitva Isusu koju ove večeri možete izmoliti prije nego što legnete u krevet na spavanje:

Gospodine Isuse,

Dok sunce zalazi i svijet se stišava, dolazim pred Tebe u poniznoj molitvi. U tišini ove večeri, tražim Tvoju prisutnost, Tvoj mir i Tvoje vodstvo.

Ti si Svjetlo koje svijetli u tami! Dok završavam ovaj dan, zahvaljujem Ti na Tvojoj beskrajnoj milosti i nebrojenim blagoslovima koje si mi udijelio.

U tihim trenucima ove noći razmišljam o Tvojim učenjima i danu koji je prošao. Pomozi mi da učim iz iskustava, rastem u mudrosti i svakim danom hodam sve bliže Tvojim stopama.

Molim za one koji su opterećeni, da mogu pronaći odmor u Tvojim snažnim rukama. Za one koji su izgubljeni, neka ih Tvoja svjetlost dovede k Tebi. A onima koji pate, neka Tvoj iscjeljujući dodir umiri njihova bolna srca.

Gospodine Isuse, dok liježem spavati, povjeravam svoj duh Tvojoj brizi punoj ljubavi. Čuvaj mene, moje voljene i svu Svoju djecu. Podari nam mirnu noć i san, da s obnovljenom snagom ustanemo u susret novom danu.

U Svom milosrđu, oprosti mi sve grijehe koje sam učinio danas te očisti moje srce i nutrinu od svake prljavštine i nemorala.

Hvala Ti, Isuse, što si moj Spasitelj, moj Prijatelj i moj Kralj. Počivam u sigurnosti tvojih obećanja i nadi u Tvoje vječno kraljevstvo.

U Tvoje sveto ime molim, amen.

NAJNOVIJE!