Molitve koje mogu dom pretvoriti u ratnu sobu
Foto: Unsplash

Ovo su 6 predivnih molitvi koje možete moliti i čitav svoj dom pretvoriti u svoju ratnu sobu!

Ja sam ovisnik o informacijama.

Još kao dijete uživala sam u čitanju i učenju novih stvari. Sate bih provodila u enciklopedijama, gledanju dokumentaraca i čitanju biografija. Tako je i danas.

Često dok čistim svoj dom, nađem i slušam neki poučan video ili dokumentarac na YouTubeu, jer obavljanje tih rutinskih poslova može biti stvarno dosadno!

No, jednog dana kada sam počela čistiti kuću, krenula sam s nečim novim. Krenula sam od cijele kuće napraviti ratnu sobu! Umjesto da sam uzela mobitel u ruke, počela sam se moliti nad svakom sobom u kući.

Prije nego što sam završila sa svojom kućom, pomolila sam za cijelu svoju obitelj na način na koji nisam nikad prije, i to nije samo obnovilo moj molitveni život, već je potpuno promijenilo način na koji sam gledala kućanske poslove.

Ovo su 6 predivnih molitvi koje možete moliti i čitav svoj dom pretvoriti u svoju ratnu sobu!

1. Spavaće sobe: Dok slažete krevete, stavite svoju ruku na svaki jastuk i molite za svakog člana vaše obitelji.

Nebeski Oče, molim te da blagosloviš i čuvaš _________. Obasjaj ih svojim licem i budi im milostiv. Ispuni ih svojom milošću i ljubavlju, tako da gdje god idu, njihovo svjedočanstvo bude dobro svjedočanstvo. Čuvaj ih i pazi dok su sa svojim prijateljima, da čvrsto stoje i nikada ne kompromitiraju svoje vrijednosti. Blagoslovi ih dok noćas spavaju; kao što tvoja riječ kaže da svojim ljubljenima daješ čak i u snu.

2. Dnevni boravak: Dok brišete prašinu s namještaja i skupljate stvari uokolo molite za vaše obiteljsko vrijeme i zabavu.

Nebeski Oče, molim te da se proslaviš kroz našu zabavu. Neka nikada ne ispunjavamo svoj dom stvarima koje žaloste tvog Duha Svetoga. Neka razlučujemo i znamo kada da isključimo TV ili kompjutor. Čuvaj naša srca od nemorala i zaštiti naše živote od razorne pornografije. Pomozi nam da odgajamo našu djecu u pobožnim vrijednostima i razlučivanju, tako da imaju snagu stajati sami i udaljiti se, čak i kada se svi njihovi prijatelji odluče svjetovno zabavljati.

VIDI OVO: Tri molitve protiv Sotone – za zaštitu od Neprijatelja

3. Blagovaonica: Dok brišete stol i stolice, molite za svoje obiteljske razgovore.

Nebeski Oče, blagoslovi vrijeme koje provodimo zajedno kao obitelj. Neka ohrabrujemo jedni druge, umjesto da kritiziramo. Ispuni naš dom radošću i smijehom, i ispuni naša srca ljubavlju, milošću i razumijevanjem jednih za druge. Čak i kad se ne slažemo, neka to bude u milosti i ljubavi.

4. Kuhinja: Dok brišete radnu površinu i uređaje.

Nebeski Oče, tvoja Riječ kaže: „Kušajte i vidite kako je dobar Gospod.“ Molim te da dok zajedno jedemo naše obroke, također okusimo tvoju dobrotu. Neka uvijek budemo zahvalni za sve što nam daješ. Neka naša srca nikada ne zaborave – čak ni u teškim vremenima – da si nas blagoslovio više nego što zaslužujemo. Hvala ti za naš dom, hvala ti za dražesnu obitelj, hvala ti za sve što si nam dao. Uvijek si dobar!

5. Kupaonica: Dok brišete umivaonik i ogledalo.

Nebeski Oče, poslanica Efežanima nam govori kako da se pripremimo za duhovno ratovanje. Molim te da dok se svaki dan spremamo, ne zaboravimo se duhovno pripremiti za izlazak u svijet u kojem ćemo nailaziti na iskušenja i kompromise. Dok peremo svoja lica, četkamo zube, češljamo se i šminkamo, neka se također sjetimo zaodjenuti spasenjem, pravednošću, istinom, evanđeljem mira, vjerom i tvojom Riječju, koja je u našem srcu. Neka budemo duhovno spremni napustiti naš dom, kao što smo fizički spremni.

6. Ispred vrata: Dok brišete svoja vrata.

Nebeski Oče, molim te za svakoga tko ulazi kroz ova vrata da osjeti tvoju ljubav, radost i mir u našem domu. Ispuni naš dom toplinom gostoprimstva, tako da se naši gosti osjećaju kao da su kod kuće. Neka naši razgovori budu ohrabrujući i neka nađemo način kako da izgradimo i poučimo svakoga tko posjeti naš dom. Kada odu, molim te da budu bogatiji za vrijeme koje proveli kod nas.

Jeste li se ikad sjetili ovako moliti nad svojim domom? Izazivam vas da pokušate i vidite kako će se u potpunosti promijeniti način na koji molite i čistite svoj dom!

Ratna soba ne mora biti soba. Čitav vaš dom možete pretvoriti u molitvenu sobu!

Autorica: Rosilind Jukić; Izvor: Rosilindjukic.com