NaslovnicaMolitveMolitva kada osjećate da vas je Bog napustio

Molitva kada osjećate da vas je Bog napustio

Ako ste trenutno u teškoj situaciji gdje se osjećate kao da vas je Bog napustio, potičemo vas da poslušate ove savjete za molitvu. 

„Podmuklije od svega je srce. Jedva popravljivo, tko da ga pronikne?“ (Jeremija 17,9). 

Svijet nas pogrešno vodi te nam govori da „slijedimo svoje srce“ ili  da „slijedimo svoje osjećaje.“ No naša srca i osjećaji nisu stabilni. Oni se mijenjaju s događajima svaki dan. Mogu nas krivo povesti kako se mijenjaju te nas često odvedu na put boli i obmane. 

Zašto bismo slijedili nešto što nije stabilno, nije stalno i na što se ne možemo osloniti? Zašto, umjesto toga, ne bismo izabrali slijediti nepromjenjivu Istinu? Božju Istinu. 

Kada sam počela u molitvi izražavati svaku svoju snažnu emociju, Bog mi je počeo otkrivati istinu. 

Molitva ako osjećate kao da vas je Bog napustio

Ako ste trenutno u teškoj situaciji gdje se osjećate kao da vas je Bog napustio, potičem vas da nastavite tražiti dublju vezu s Isusom tako što ćete uklopiti ovih 6 strategija u vaš svakodnevni život. Obećavam, dan će doći kada ćete ponovno osjetiti Njegovu prisutnost i vidjeti Njegovo djelovanje. 

  1. Molite se hrabro i autentično. Prinesite sve što vam leži u srcu. 
  2. Slušajte Njegov odgovor. Ponekad previše govorimo i činimo te tako ne čujemo suptilan Isusov glas
  3. Slavite Boga za sve što on jest! Zahvalnost i slava moćna su oružja protiv boli. 
  4. Slavite Ga čak i kada je teško. Održavanje slavlja Boga u životu drži naša srca usklađena s Njim. 
  5. Čitajte Božju Riječ i čuvajte ju u svom srcu. Učite o nadi na tim stranicama. 
  6. Usporedite osjećaje s Istinom. Sve osjećajte utopite u Riječ Božju. Ponovno Ju ispišite svjetlom Njegove Istine da se izliječite i osjetite tragove Božje ruke u svakom koraku. 

Danas se molim da Ga nastavite slijediti dok smijeh ponovno ne ispuni vaš dom. I svaki put kada vaši osjećaji počnu gušiti Istinu, budite snažni i vjerno uzmite što vam pripada. Bog je vaš. On je uvijek s vama i nikada vas neće napustiti. 

Molite sa mnom: 

Gospodine, hvala Ti za obećanje da nas nikada nećeš napustiti i da nas nikada nećeš zaboraviti. Pomozi mi da imam mudrosti jasno vidjeti da, iako ne osjećam Tvoju prisutnost, to ne znači da nisi uvijek sa mnom. Pomozi mi osjetiti mir koji dolazi iz poznavanja Istine Tvoje riječi – da nikada nećeš napustiti Svoju djecu ili odustati od njih. Pomozi mi živjeti život koji služi Tebi i koji druge upravlja prema Tebi. 

U Isusovo Ime, Amen. 

Autorica: Lori Schumaker; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: