Kako molitvom možete dotaknuti drugoga
Foto: Alan Eno/Freeimages.com

Svojom zastupničkom molitvom možete dotaknuti drugoga, a kada biste bili svjesni toga, još više biste molili za tu osobu.

Ne samo da tvoja molitva može doseći do neba, već “duga ruka molitve” može preći i mnoge kilometre u bilo kojem smjeru na Zemlji. Ti iz tvoje molitvene klijeti, tvog zastupničkog mjesta, možeš dotaknuti nekoga tko se nalazi u potrebi, čak iako je udaljen tisuće kilometara. Ovo nije fikcija. To je duhovna realnost.

Nikada neću zaboraviti razdoblje od dva tjedna prije mnogo godina dok smo živjeli u Indiji, kada sam osjećao posebno breme molitve za našega sina. Jedne nedjelje poslijepodne taj je teret doživio svoj ​​vrhunac.

Bio sam sam kod kuće i dok sam se žarko za njega molio, zaboravio sam na prostor i vrijeme. I dok sam tako nastavljao moliti se izgledalo mi je kao da klečim pored mog sina Johna s rukama na njegovim ramenima i molim Boga za njega.

Bio je tako stvaran, baš kao da sam stajao uz njega. U tom sam trenutku dobio sigurnost, digao sam se s koljena i kasnije te večeri propovijedao nedjeljnu poruku u crkvi.

VIDI OVO: Što se događa s drugom osobom dok molite za nju? Pročitajte ovo nevjerojatno svjedočanstvo

Zbog svih obaveza koje sam imao nisam bio u stanju sjesti i napisati mu pismo sve do iza ručka sljedećeg dana. Otišao sam u svoj ​​ured i sjeo za radni stol.

“Dragi Johne”, napisao sam, “ne znam što to znači za tebe, ali sam siguran da ima svoje značenje. Danima sam imao posebno opterećenje u svojim molitvama za tebe i juče popodne klečao sam pored kreveta u spavaćoj sobi, odjednom mi se pričinilo da klečim pored tebe, sa svojim rukama na tvom ramenu. “

Upravo sam bio spreman da napišem sljedeći odlomak, kad je zazvonilo zvono na našim ulaznim vratima. Otvorio sam vrata pred kojima je stajao poštar. Uručio mi je telegram. Ušao sam, zatvorio vrata, i otvorio telegram. Pisalo je: “Bog je moj Vođa. Tiha, ali sigurna odluka. Hvala za brigu, ljubav i molitvu. John.” Kleknuo sam dok su mi suze curile niz obraze. Bog mi je dopustio da jednom rukom dotaknem nebesko prijestolje a drugom rame moga sina.

Nakon nekoliko dana, dugo očekivano Johnovo pismo je stiglo. Upravo u vrijeme kad sam ja molio u Allahabadu, u Indiji, John je u Americi, klečeći sam u mraku, predao svoje srce Gospodinu.

Autor: Wesley L. Duewell