Možda se ne voliš sada, mama. Ali ja te volim

Možda to ne voliš, mama, ali ja to volim. Vidim kako se gledaš u ogledalo mama. 

Čujem da se žališ tati da imaš ‘ogromne’ vrećice ispod očiju. Ja zapravo ne znam što to znači, ali pretpostavljam da je to zato što si umorna. Bila si budna sa mnom ponovno cijeli prošlu noć. Zaista volim kako me maziš usred noći kada je ostatak svijeta tih. Osjećam se tako sigurno uz tebe. Možda ne voliš besane noći, mama, ali ja ih volim. 

Čujem način na koji pričaš o svom trbuhu. 

Nisam ga vidjela ‘prije’ kako to često spominješ. Ti kažeš da je on baš bljak i neprivlačan. Taj me je trbuh nosio, mama. Bilo je to tako ugodno. Volim način na koji me i sada držiš uz njega. Tako je mekan te se osjećam kao da mi je dom. Ti to možda ne voliš, mama, ali ja to volim. 

Čujem da kažeš da se osjećaš usamljenom. 

Kažeš tati da si tako uzbuđena kada se on vrati kući kako bi imala s kime pričati. Možeš pričati sa mnom, mama. Ja jako volim tvoj glas. On me tješi i smiruje. Zbog njega sam jako opuštena. Jedan od mojih najdražih dijelova dana je kada mi pjevaš ili mi pričaš priče. Mogla bih provesti svaku minutu svakog dana s tobom. Ti si mi najdraža. Ti možda ne voliš tu izolaciju, ali ja ju volim. 

VIDI OVO: 7 rečenica koje bi dijete često trebalo čuti od mame i tate

Vidim koliko naporno radiš kako bi svi bili sretni, mama. 

Tata i ja smo toliko sretni što te imamo. Mogu reći da nas stavljaš ispred sebe i mi to jako cijenimo. Sigurno je jako teško biti gladna ili umorna, ali ti se ipak prvo za mene brineš. Možda ne voliš sve te žrtve, mama, ali ja ih volim. 

Gledam kako kupiš hranu i čistiš pod svaki put kada ja ‘jedem’. 

Ja volim učiti kako da se hranim. Mogu zamisliti da je teško neprestano čistiti pod. Ja jako volim gledati kada hrana udari u pod. Volim gledati kako skače i lijepi se. Mislim da je jako smiješno kada ju pas pojede. Učenje je jako zabavno. Ti možda ne voliš nered, mama, ali ja ga volim. 

Često te samo pogledam i nasmijem se. 

VIDI OVO: Specifične osobine koje dijete nasljeđuje od majke

Ponekad mogu vidjeti suze u tvojim očima i pitam se zašto si tužna. Čujem da pričaš s prijateljima i govoriš da se ‘ne osjećaš kao ti’ u zadnje vrijeme. Ne razumijem to jer si meni savršena. Znam da tata isto to misli jer ga često čujem kako to govori dok te pokušava oraspoložiti te i meni uvijek govori koliko si ti predivna. 

Možda se ne voliš sada, mama. Ali ja te volim.

Izvor: Sleepdeprievedmom

NAJNOVIJE!