Možda i vas Sotona redovito napada s ovim lažima?

Sotona radi da zadobije vaše uho kako bi mogao započeti sa svojim užasnim lažima. Možda i vas redovito napada?

Sotona voli lagati djeci Božjoj. On cilja na one koji su odlučili ući u Božji obećani počinak.

“Prema tome, preostaje narodu Božjemu neki subotnji počinak. Jer tko je ušao u počinak njegov, i sam je počinuo od djela svojih, kao i Bog od svojih. Žurimo se dakle ući u onaj počinak, da tko ne pogine pružajući isti primjer neposluha” (Heb 4,9-11).

Što to znači “počivati u Bogu”? To je doći na mjesto potpunog pouzdanja u Gospodnja obećanja – mjesto gdje nema više nikakve borbe sa sumnjom ili strahom, već naprotiv mirno pouzdanje. To je trajno uvjerenje da je Bog s nama, da on ne može podbaciti, da će nas Onaj koji nas je pozvao i opskrbiti sa svime što je potrebno.

Upravo kad mislite da ulazite u taj novi život pouzdanja – kad vam je tijelo razapeto i potpuno se oslanjate na Gospodina – dolazi stara zmija s paketom novoizmišljenih optuživanja.

On zna vaše posvećenje Gospodinu, vašu želju da činite sve na što vas je Bog pozvao. I tako sotona radi da zadobije vaše uho kako bi mogao započeti sa svojim užasnim lažima. Neki primjeri neprijateljevih laži su:

  • “Nimalo duhovno ne napreduješ.”
  • “Preslab si za duhovno vojevanje.”
  • “Bog nije s tobom; nekako si ga ožalostio.”

Sotona šapće i pokušava vas skršiti. Ali upravo kao što je Isus bio vjeran u svom pouzdanju u Oca, naša je vjera mjerena jednako. “Krist je vjeran u svojstvu Sina i stoji nad kućom Božjom. A njegova smo kuća mi, ako čvrsto sačuvamo (do kraja) pouzdanje i slavni ponos nade” (Heb 3,6). Svaki bi vjernik trebao dnevno činiti ove tri stvari:

  • Podsjećati se da ima neprijatelja koji obilazi kako bi ga proždro.
  • Ispitati se da vidi ima li krivnju grijeha ili nevjere.
  • Biti potpuno uvjeren da ima nesmetani pristup do prijestolja Božjega.

Ljubljeni, nadograđujte se “na temelju svoje presvete vjere; molite se uz suradnju Duha Svetoga” (Jd 20).

Autor: David Wilkerson