Može li vjernik imati demona

Može li vjernik imati demona prisutnog u svom životu? Odgovor na ovo pitanje je da i ne. Vjernik ne može biti opsjednut demonom, ali može biti njime ugnjetavan.

Biti opsjednut demonom znači da demon ima izravnu kontrolu nad onim što netko radi ili govori. Jasan primjer toga nalazimo u Luki 8. Tamo čitamo o čovjeku koji je živio u grobovima i imao neljudsku snagu. Isus je zapovjedio mnogim zlim duhovima da napuste čovjeka i on je postao normalan.

Hram Duha Svetoga

Svaki vjernik je hram Duha Svetoga. Mi smo u Božjem vlasništvu. Stoga je jasno da nas demon nikada ne može posjedovati ili posjedovati na taj način.

1. Ivanova 4,10 uči da je “Onaj koji je u vama (to je Duh Sveti) veći od onoga koji je u svijetu” (to je đavao). U nama je Duh Sveti. U svijetu je đavao. A budući da je Duh Sveti veći od đavla, đavao nikada ne može ući u nas da nas zaposjedne. Zato budite sigurni da ste dijete Božje i možete biti sigurni da vas nijedan demon nikada ne može opsjednuti.

VIDI OVO: Demonsko opsjednuće: Znakovi po kojima se prepoznaje opsjednutost

Opasan neprijatelj

To ne znači da đavao nije opasan za vjernike. Pavao nam govori da se moramo “suprotstaviti đavoljim spletkama” (Efežanima 6,11). Đavao nas može napasti navodeći nas na grijeh (vidi također 1. Timoteju 3,7).

Ali vjera, molitva i Riječ Božja – to su dijelovi onoga što se ovdje naziva ‘štitom Božjim’ – pomoći će nam da se odupremo napadima đavla. A kada se opiremo, Biblija nam obećava da će đavao odustati: “Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas ” (Jakovljeva 4,7).

Međutim, đavao ostaje opasan neprijatelj. Postoje grijesi koji đavlu daju uporište u našem životu (Efežanima 4,27). Ako se okrenemo od Boga, moć đavla nad našim životima može rasti. Stoga u molitvi Gospodnjoj molimo “ izbavi nas od zla ” (Matej 6,13), što vjerojatno znači “izbavi nas od Zloga”, tj. Sotone. Molimo za sebe i za druge da đavao ne dobije mjesta u našim životima.

Izbavljeni od zla

Stoga se možemo moliti da nas Bog izbavi od napada đavla. Međutim, važno je razumjeti da su ti napadi uznemiravanje koje dolazi izvana. Naš vlasnik i posjednik, koji sa svojim Svetim Duhom živi u nama, jest Bog.

Autor: Marten Visser; Izvor: Biblword.net

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare