Mrtvo novorođenče pronađeno u parku, policiju je obavijestio slučajni prolaznik

Mrtvo novorođenče pronađeno je u kanalu u parku u britanskom gradu Walsallu. Policiju je obavijestio slučajni prolaznik, koji je uočio tijelo djeteta.

Bolničari i policajci su za dječaka, za kojeg kažu da je star svega nekoliko dana, proglašen mrtvim. Policija zapadnog Midlands pozvala je majku djeteta da se obrati medicinskim stručnjacima za pomoć.

Glasnogovornik policije istakao je da je “prolaznik oko 13 sati uočio bebu u parku”.

– Nažalost, potvrđeno je da je beba, za koju se vjeruje da je novorođenče, mrtva. Sada istražujemo ove vrlo tužne okolnosti, kako bismo točno razmijeli što se dogodilo i je li netko djetetu nanio štetu. Ispitujemo mjesto događaja i razgovaramo s potencijalnim svjedocima – rekli su iz policije i pozvali sve koji imaju neke informacije da se obrate organima reda.

Svjedok je rekao kako su hitne službe, uključujući jedinicu za podršku tijekom incidenata, stigle nešto nakon 13 sati.

VIDI OVO: Beba stara 13 tjedana šokirala majku: Nije očekivala ove riječi

– Prirodni rezervat je ograđen na svakom ulazu. Zaustavljeni su ljudi koji hodaju stazama i rečeno im je da se vrate. Timovi za potragu stigli su u mokrim odijelima, a policajac je nosio dron. To je tako tragično – kažu očevici.

Jedna žena objasnila je kako prolaznicima nisu dozvolili da priđu kanalu.

– Ovo je tragična istraga i naš prioritet je da pronađemo majku dječaka kako bismo bili sigurni da je dobro. Možda će joj trebati hitna medicinska pomoć. Ona nam je trenutno apsolutni prioritet – kaže inspektor Wes Martin, prenosi Mirror.