Muškarac je klečao pred vratima nepoznate žene – prestravila se kada je shvatila što namjerava

Žena se prestravila kada je vidjela muškarca koji je klečao pred vratima pokušavajući ući u njezinu kuću kroz vratašca za pse unatoč kamerama i upozorenjima.

Nešto u kućnom alarmu daje ljudima osjećaj sigurnosti. Bilo da imate samopaljeća svijetla, kamere ili pametna zvona ili bilo kakvu kombinaciju sigurnosnih mjera koje se nude, nikada niste potpuno sigurni. Ljudi će uvijek naći način da učine nešto loše ako to žele.

Na žalost, takvo je iskustvo imala jedna žena iz Kalifornije kada je muškarac pokušao ući u njezinu kuću kroz vratašca za pse unatoč kamerama i upozorenjima. Bio je to jedan od najstrašnijih trenutaka njezinog života – no ohrabrila se kako bi upozorila druge ljude…

Snimka zaslona

Lexie Linberg je bila sama kod kuće sa svojom pudlicom, Stellom, kada je čula nekoga na ulaznim vratima. Pretpostavila je da je to dostavljač. No kada je čula zvukove sa stražnjih vrata, prestravila se. Očito je da je ta osoba na umu imala nešto loše.

U intervjuu je rekla da je bila u šoku, ali je učinila što je mogla da se zaštiti.

„Bila sam zaprepaštena da odrastao muškarac može proći kroz vrata za pse… Bila sam što glasnija, znao je da sam kod kuće, čak sam pustila svog psa na njega.“

Snimka zaslona: YouTube

Na svu sreću, uspjela ga je otjerati sa svog posjeda prije nego se nešto jako loše dogodilo. No to nije prvi put da je kriminalac upotrijebio vrata za pse kako bi dobio pristup tuđem domu.

Jedna mrežna stranica objašnjava načine na koje možete zaštiti svoj dom ako imate vrata za pse. Ne trebate riskirati svoju sigurnost za udobnost vašeg psa. Na stranici piše:

„Uvijek se odlučite na kupovinu čvrstih vrata za pse koja imaju ugrađenu bravu za zaključavanje. Zaključajte ih po noći i kada napuštate kuću kako bi spriječili provale.

Elektronička vrata za pse imaju mikročip koji možete staviti u ogrlicu vašeg psa tako da će se otključati samo kada se on približi. Ovo nije savršeno rješenje jer će dolazak lopova navesti vašeg psa da se približi vratima te će ih tako otključati. To ujedno nije garancija da ih uljez neće uspjeti silom otvoriti, ali će uspjeti blokirati ulazak veće osobe ili životinje. Najbolje je uložiti u veća i sigurnija vrata s bravom.

Zamijenite plastičnu barijeru koja dolazi uz vaša vrata sa metalnom ili drvenom barijerom preko noći ili u trenutcima kada vaš ljubimac ne treba prelaziti iz kuće prema vani ili obratno.

Snimka zaslona: YouTube

Postavite vrata za pse podalje od očiju javnosti, na neprimjetnom mjestu. Odaberite zid, a ne ulazna ili sporedna vrata, i to na području gdje osoba ne bi očekivala da se taj prolaz nalazi. Dobra je lokacija za vrata mjesto okrenuto prema vrtu ili stražnjem dvorištu (koje isto treba osigurati visokom ogradom ili vratima).“

Ovi jednostavni trikovi vas mogu zaštititi u sličnoj situaciji. Ne želite se sami morati nositi s provalnikom.