Muškarac s Downovim sindromom je posjetio brata na važnoj dužnosti, a onda je počeo bježati

Sam je pomalo nestrpljivo, ali dugo čekao kako bi posjetio brata na poslu. Napokon je i taj dan došao. No to nije bila posjeta nekom običnom radnom mjestu.

Njegov je mlađi brak, Jack, član Kraljevske garde te štiti kraljevsku obitelj u dvorcu Windsor. Velika je čast biti dijelom kraljevske vojske tako da je Sam bio jako uzbuđen što će vidjeti svog brata u uniformi.

Zbog činjenice da Sam ima Downov sindrom, narednici Baggot-Moore i Bragger su objasnili Jacku što može i što ne može raditi sa svojim bratom. Sam je uzbuđeno rekao narednicima da je to prvi put kako će vidjeti brata u akciji.

Snimka zaslona: YouTube

Njih su trojica došli do vojnika obučenog u zimsku uniformu koja se sastojala od dugačkog sivog kaputa i visokog krznenog šešira. Bio je to Jack. Jack je dao do znanja da je vidio brata izvodeći službeni pozdrav koji je Samu izmamio osmijeh na lice.

Dozvoljeno mu je da ode do Jacka kako bi se brzinski uslikao. To je bio trenutak kojeg je čekao.

Snimka zaslona: YouTube

Prema jednoj službenoj stranici, posao koji Jack obavlja je vrlo ozbiljan. Iako postoje primjeri kada je vojnicima dozvoljeno pomicanje i reagiranje na osobe u blizini.

„Članovi kraljevske garde su poznati po svojoj stoičkoj mirnoći kada su na dužnosti, a sastoje se samo od elitnih vojnika engleske vojske. No, suprotno općem mišljenju, vojnicima je dozvoljeno kretanje (to često i čine, čak i kada čuvaju palaču, a ne samo u paradama) te u nekim slučajevima reagiraju na osobe koje prave nered ili uznemiravaju.

S tim na umu, kada su na dužnosti ispred kraljičinih rezidencija, ovi vojnici su istrenirani da ostanu ukipljeni u svim uvjetima – od užasnog vremena do vrištanja i nasilja samo nekoliko centimetara od njihova lica.“

Taj posao zahtjeva samokontrolu, strpljenje i predanost.

Izraz na Jackovom licu ostaje nepromijenjen čak i dok mu stariji brat stoji nekoliko centimetara dalje. Jack je na dužnosti dva sata te svakih 10 minuta izvodi određeni set pokreta.

Snimka zaslona: YouTube

Kada je Jack ponovno lupio nogom o pod, Sam je skočio i potrčao, smijuljeći se kada je došao do drugih vojnika. Tijekom svog privatnog posjeta prostorijama gdje žive čuvari Sam je vidio nekoga vrlo poznatog na kraju hodnika te se nije mogao suzdržati.

Divno je što je Sam imao priliku vidjeti svog brata Jacka na tako važnoj dužnosti.