Muslimanski zaštitari u Njemačkoj tuku kršćanske izbjeglice

Brojni su slučajevi muslimanskih zaštitara, koji ne samo da ništa ne poduzimaju protiv šikaniranja i maltretiranja kršćanskih izbjeglica od strane muslimanskih izbjeglica, već i sami sudjeluju u tom maltretiranju.

Ovo su nedano izvjestili Die Welt, i Focus, pozivajući se na svjedočenja mnogih kršćanskih izbjeglica u izbjegličkim i azilantskim domovima.

“Otekline na glavi, desno oko oteklo i plavo, povreda prsnog koša, povreda u stomaku. Pacijent je danas pretučen od strane četiri zaštitara i ima teške bolove glave i stomaka. Pacijent je dopremljen sa kolima hitne pomoći”.

Ovako piše u izvješću odjela za hitnu pomoć klinike Hochtaunus u njemačkoj saveznoj pokrajini Hessen. Radi se o pacijentu koji se zove “Ajdin” (ime promijenjeno od strane redakcije “Die Welt”-a zbog sigurnosti pacijenta), starom 31 godinu, izbjeglici iz Irana, koji je pretučen jedne večeri u studenom prošle godine.

“Oni su me optužili, da sam uvrijedio islam, tukli su me, oborili na pod i udarali me nogama u glavu”- ispričao je novinarima “Die Welta”, iranski izbjeglica “Ajdin”, koji je prešao na kršćansku vjeru. Njega i još drugih 13 kršćanskih izbjeglica u azilantskom domu Oberursel, skoro svaki dan maltretirale su muslimanske izbjeglice, koje su u velikoj većini u domu. Posebno su ih rado maltretirali, onda kada su ove kršćanske izbjeglice dva puta tjedno sa svojim malim Biblijama u rukama išli na bogoslužje u crkvu.

Kada je stigao u taj dom, priča Ajdin, i kada je pokazao svoje izbjegličke isprave jednom zaštitaru doma, njemačkom Turčinu, ovaj zaštitar je vidio odakle je Ajdin i sa oduševljenjem rekao: “Aha, islamska republika Iran!”. Ajdin je na to odgovorio: “Ne, već samo Iran”. Na to su Ajdina drugi zaštitari, – svi većnom njemački Turci, ispratili bijesnim pogledima, dok je ulazio u prostoriju blagovanonice. Tamo ga je ščepao jedan od tih zaštitara, odvukao ga u hodnik i tamo su ga ovaj zaštitar i još trojica drugih zaštitara, među kojima je bio i ovaj koji je pregledao njegove isprave, bacili na pod i nemilosrdno tukli šakama u glavu i trbuh. Onda su ga dok je ležao na pod još udarali nogama u glavu. Kada se jedan drugi izbjeglica iz Irana umiješao i pokušao spriječiti zaštitare, oni su pretukli i njega. Kad su na policiji podnijeli krivičnu prijavu protiv ove četvorice zaštitara, Ajdin se bio gotovo onesvjestio, tako da su ga kolima hitne pomoći u bolnicu morali voziti sa Halskrause.

“Religiozna pozadina slučaja nije nam poznata”

Sve ovo što su ispričala ova dvojica Iranaca , potvrdili su i aktivisti “Međunarodnog društva za ljudska prava” (IGFM), koje se bavi ovakvim slučajevima progona kršćanskih izbjeglica u izbjegličkim domovima. Na pitanje novinara “Die Welta” nadležnima u okružje Hochtaunus, koje ima jurisdikciju nad tim azilantskim domom, odgovorili su da je njima poznata svađa između dvojice iranskih izbjeglica i zaštitara u domu Oberrusel. Ali pošto su u dotičnom slučaju podnijete kaznene prijave sa obje strane (dakle i od strane zaštitara), oni ne mogu ništa više reći o tom slučaju. “Religiozna pozadina slučaja nije nam poznata”. Četiri zaštitara očito po onom geslu “napad je najbolja obrana”, bahato su tvrdili da su oni napadnuti od strane iranskog izbjeglice i sa svoje strane su također podnijeli kaznenu prijavu protiv njega.

Vjerodostojno svjedočenje Iranaca i lažljivi islamski radikali…

Aktivist IGFM-a, Max Klingberg drži da je svjedočenje Iranca vjerodostojno i da je kaznena prijava od strane zaštitara bez osnove. Jer ti zaštitari nisu pozvali ni policiju, niti hitnu pomoć za Ajdina kojega su brutalno pretukli. Već su pomoćnici -volonteri koji rade u domu, pozvali policiju i hitnu pomoć. Osim toga, kaže Klingberg, – pa tko će vjerovati, da je jedan iranski izbjeglica napao četiri snažna, nabildana zaštitara? Nakon razgovora sa ravnateljstvom tog azilantskog doma i policijom, zaštitarska firma kojoj pripadaju zaštitari tog doma, priopćila je da je “udaljila” sa dužnosti iz doma tu četvoricu zaštitara. Međutim oni nisu dobilli otkaz, niti su kažnjeni, samo su premješteni na “drugo mjesto” – to je potvrdio šef dotične zaštitarske firme, “All-Service” Peter Haller. Na pitanje novinara “Die Welta”, je li firma “All-Service” te zaštitare zaposlila preko neke druge manje firme, takozvanog “sub-poduzeća”, koje svoje osoblje iznajmljuje većoj firmi, Haller nije želio dati nikakv konkretan odgovor. Već je samo rekao, da oni surađuju sa drugim partnerskim zaštitarskim firmama, da bi pronašli pogodno osoblje i da za posao zaštitara u azilantskim domovima uzimaju većinom osobe koje i same imaju migracijsko-muslimansko podrijetlo, jer oni posjeduju nužnu “interkulturalnu kompetenciju” za taj posao.

Dakle, svjesno se zapošljavaju zaštitari, muslimani, turskog ili arapskog podrijetla, jer se misli, kao da oni bolje razumiju većinom muslimanske izbjeglice. Međutim da su ti zaštitari-muslimani očito sa radikalno islamističkim stavovima veliki problem, pokazuju i slični događaji iz drugih azilantskih i izbjegličkih domova u Njemačkoj. kao naprimjer u pokrajinama Nordrhein-Westfalen (Sjeverna Rajna-Vestfalija) i u Berlinu. Brojni su slučajevi muslimanskih zaštitara, koji ne samo da ništa ne poduzimaju protiv šikaniranja i maltretiranja kršćanskih izbjeglica od strane muslimanskih izbjeglica, već i sami sudjeluju u tom maltretiranju. Evangelički pastor Gottfried Martens iz “Samostalne evanđeličko-luteranske crkve” (SELK), ispričaao je o brutalnom napadu dvojice muslimanskih zaštitara na dvojicu iranskih izbjeglica u azilantskom domu u berlinskoj četvri Dahlem, kada su ih ti zaštitari zatekli da čitaju Bibliju. Zaštitari su upali u sobu te dvojice Iranaca i vikali: “Biblija je haram” (haram=grijeh). Onda su pritisnuli dvojicu Iranaca na zid i udarali ih. To je izazvalo buku, pa su dotrčali mnoge drugi izbjeglice-stanovnici tog doma, da vide što se događa, pa zato je bilo puno svjedoka-očevidaca, koji su vidjeli išto se dogodilo, tako da su dvojica zaštitara nakon toga otpušteni.

“U mnogim domovima vlada klima šerijata…”

Otkada su nadležne njemačke lokalne vlasti počele angažirati zaštitarske firme koje imaju puno arapskih i muslimanskih zaštitara – situacija za kršćanske izbjeglice u domovima se pogoršala-kaže pastor Martens. Crkvenu zajednicu koju vodi Martens, posjećuje oko 1000 afganistanskih, iranskih i arapskih kršćana. Kako su posvjedočile mnoge izbjeglice, kada u azilantskim domovima, većinske muslimanske izbjeglice maltretiraju manjiske kršćanske izbjeglice, muslimanski zaštitari naprosto to mirno gledaju i puštaju da ih maltretiraju. Pastor Martens kaže: “Pomoćnici koji rade u domovima i zaštitari moraju zaštititi kršćanske izbjeglice, jer u mnogim domovima vlada klima šerijata, od koje kršćanske izbjeglice moraju bježati”. Arapski i muslimanski zaštitari ne žele zaštititi kršćanske izbjeglice, kada su napadani i maltretirani od strane muslimaskih izbjeglica i ne žele pozvati policiju.

Ako pomoćnici i volonteri koji se brinu o izbjeglicama u domovima, pozovu policiju, onda zaštitari kažu policiji da su te kršćanske izbjeglice krive za sukobe, da su oni spletkaroši, i da je inače u domu sve u redu. Pošto zaštitari znaju njemački, a izbjeglice ne znaju,- onda te maltretirane izbjeglice nemaju šanse i policija ne poduzima ništa, – kaže pastor Martens. U svojoj crkvi u berlinskoj četvri Seglitz, pastor je dao utočište mnogim kršćanskim izbjeglicama koji su pobjegli iz domova zbog maltretiranja od strane muslimanskih izbjeglica i ne usuđuju se više vratiti se u te domove. Prije nekoliko tjedana u crkvu je došao jedan Iranac sa ranom od uboda noža, dugom 30 cm. Tog Iranca su napali dok je spavao, na leđima ga zaparali nožem i pokidali njegovu Bibliju.

Pretučeni iranski krščanski izbjeglica “Ajdin” zahvaljuje Bogu za zbrinjavanje u domu, za policiju i za liječničku pomoć u bolnici u Oberurselu. Ipak, kaže, – on ne može shvatiti, kako je moguće da u jednoj takvoj naprednoj zemlji, zaštitari mogu biti osobe koje imaju takav radikalni religiozni svjetonazor.

NAJNOVIJE!