Muževi i žene, nikada (baš nikada) nemojte ovo donositi u krevet

Dragi muževe i žene, postoje neke stvari koje baš nikada ne biste trebali donositi u spavaću sobu, odnosno u svoj krevet.

To u potpunosti ubija živahnost. Svojevrsni remen apstinencije. Ubojica volje. Uništavač zabave. Zombifikator.

Ozbiljno. Koliko ste puta na kraju dana automatski uzeli mobitel u ruke i surfali po Pinterestu ili Instagramu? Ako ste poput mene, vjerojatno ni ne znate broj. A sigurno je velik.

Samo sam jučer pročitala oko tri članka s Buzzfeeda, provjerila email, prešla dva nivoa Candy Crusha, i na Pinterest prikačila 10 recepata koje nikada neću skuhati. Čak i kada to tako opišem daje iluziju produktivnosti.

Šteta što je sve to besmisleno.

Stephen King često govori o besmislenosti elektronike.

„Ako počinjete karijeru pisca ima i gorih stvari od toga da ogulite kabel svoga televizora, oko njega omotate kakvo željezo, i ponovno ga uključite u zid. Testirajte što će eksplodirati.“

Zamijenite ‘pisac’ sa ‘žena’ i na konju ste. A mobiteli su jednako loši kao i televizori. Ako sa svojim suprugom želite sjajnu, intimnu vezu, najbolje bi bilo mobitel baciti kroz prozor.

VIDI OVO: 5 razloga zbog kojih je seks u braku najbolji

Ali opet, ako ste kao ja, volite svoj mobitel. Svoj mobitel trebam previše da bih ga samo bacila. Na kraju krajeva, potreban mi je za posao (zar ne?) Tu uskaču granice. Kao na primjer pravilo da u krevet ne donosite mobitel. Kao na primjer pravilo da oboje ne zurite u telefon dok ne zaspete. Da se ne budite u subotu ujutro uz zvuk igrice na mobitelu.

Ne želim da živimo paralelne živote samo zato što ne možemo prestati zuriti u mobitele. Oni samo izvlače vrijeme i ljepotu naših veza. Zbog njih trošimo vjerojatno jedino razdoblje u danu u kojem smo skupa. Oni jednostavno nisu vrijedni toga.

Zadajte si zadatak da sa svojim mužem provodite što više vremena, ček i ako imate samo 30 minuta u ludo zaposlenom danu. Udaljite se od svega, neka vam on bude prvi. Nemate ništa za izgubiti a toliko toga možete dobiti ako usisavač vremena ostavite postrani. Sigurno ćete biti zadovoljni sa sobom.

Kada idući put budete htjeli u krevet s mobitelom, počnite se maziti sa svojim mužem, ili nešto slično. Pustite da to ide svojim tijekom, sigurno će biti zabavno.

Autorica: Tayler Beede; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com