Najbolji bračni savjeti koje nikada nisam primio. Kada smo se Merry i ja pripremali za brak, prošli smo kroz savjetovanje i primili mnoštvo dobrih savjeta. Ali postoje neke važne stvari koje nismo u potpunosti razumjeli. Dakle, da ja razgovaram s...
Bračni odnosi su Bogu važni. Od Postanka, vidimo prvu interakciju između muškarca i žene. Možemo samo pretpostaviti što je Adam pomislio kada mu je Bog predstavio njegovu savršenu družicu, Evu.
U brak se nikad ne smije ući s mišlju da je razvod jedna od mogućnosti: čak ni kao posljednja slamka.
Kako afera zapravo počinje

Kako afera zapravo počinje?

Svi smo mi makar jednom osjetili uništenje koje dolazi s aferama. U jednu ruku je jako šokantno koliko toga može biti uništeno kada je jedna osoba dijeli seksualnu intimnost s drugom osobom koja joj nije bračni partner. No u...
Najvažnije riječi koje možemo reći bilo kome, a pogotovo supružniku jesu „oprosti“ i „volim te“.
Prije ulaska u brak nužno je imati odgovore na pitanja je li budući supružnik vjernik, ljubi li iskreno i bezuvjetno i ima li problema u nekim područjima.
Mnogi mladi ljudi se boje stupiti u brak, jer misle da će izgubiti slobodu koju trenutno imaju. Brinu ih i učestali razvodi. Ipak, s Bogom svaki brak može uspjeti.
Svi parovi s vremena na vrijeme imaju određene nesuglasice u braku, no postoji Božji način kako ih riješiti.  Svađali smo se cijelu vožnju. Bio je to tako glupa svađa da se ni ne sjećam u vezi čega je bila, ali...
U svakom braku će doći do nesuglasica. Ovi koraci nas potiču da ih rješavamo tako što ćemo u molitvi tražiti Božju milost i rješenje.
Bog nije osmislio brak kao sredstvo ispunjavanja naših osobnih potreba. Pretpostavljanje da brak postoji radi ispunjavanja potreba je opasno iz barem dva razloga.