5 načina na koje vas Isus štiti i usmjerava

Poput pastira koji koristi oruđe kao što su palica i štap kako bi usmjerio i zaštitio ovce, tako i Isus nas štiti. Ovo je pet načina na koje to čini.

„Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju. Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce“ (Ivan 10,10-11).

Ovce su po prirodi životinje koje se ne mogu same obraniti tako da pastir koristi nekoliko načina kako bi se brinuo za njih i zaštitio ih. On koristi štap kako bi ih čuvao i zaštitio i palicu s malom udicom kako bi ih spasio.

Mi smo kao izgubljene ovce, tako da je Isus došao na Zemlju kako bi bio naš Dobri Pastir. Poput pastira koji koristi oruđe kao što su palica i štap kako bi usmjerio i zaštitio ovce, tako i Bog nas želi zaštiti. Ovo je pet načina na koje to čini:

1. Ako mu predate svoje boli, Isus će suosjećati s vama

Isus suosjeća s vama jer zna da ste bespomoćni bez Njega (Matej 9,36). On vas ne spušta, On vas diže u visine. On vas ne gura; On vas liječi.

„Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge“ (Matej 20,28).

2. Ako Ga slijedite, Isus će vas odvesti u pravome smjeru

Prvo hoda Pastir. On vodi i zove nas naprijed. Isus vas neće gurati kroz život. On će reći: „Gledaj kako ja radim. Gledaj gdje idem.“

„A kad sve svoje izvede, pred njima ide i ovce idu za njim jer poznaju njegov glas“ (Ivan 10,4).

3. Ako se zbunite ili zalutate, Isus će vas pronaći i vratiti natrag

Kada vas Bog vrati nakon što ste odlutali od njega, On vas neće kazniti, no možda će vas disciplinirati. Ako pastir ima ovcu koja često odluta, on će zavezati nogu te ovce kako se ne bi mogla pomaknuti. Na isti način nam ponekad Bog zapriječi put kako ne bismo odlutali.

„Ako neki čovjek imadne sto ovaca i jedna od njih zaluta, neće li on ostaviti onih devedeset i devet u gorama i poći u potragu za zalutalom?“ (Matej 18,12).

VIDI OVO: Božja zaštita: 8 moćnih obećanja iz Psalma 18, 2

4. Ako padnete ili podbacite, Isus će vas spasiti i povesti putem oporavka

Kao sve ovce, mi lutamo, ali često i padnemo. Kada vjerujemo da će nas Bog spasiti, kada padnemo, tada ćemo Mu svaki put prići ako nešto ne napravimo kako treba.

„On im reče: »Tko to od vas jedinu ovcu koju ima ne bi subotom prihvatio i izvadio kad bi mu upala u jamu? A koliko je čovjek vredniji od ovce! Tako, slobodno je subotom činiti dobro!«“ (Matej 12,11-12).

5. Ako Mu vjerujete da će vas spasiti, Isus će održati svoje obećanje i spasit će vas

Nije vaš posao da sami sebe spašavate. Vaš je posao staviti svoju ruku u Božju i reći: „Bože, potpuno sam Tvoj – sve dobro, loše i ružno“. Bog vas previše voli da bi vas ikada napustio.

„Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve“ (Ivan 10,29).

Božja dobrota znači da će vas on voditi, čuvati, štiti, upravljati i spasiti. Nitko drugi ne može ponuditi tih pet stvari. One dolaze samo od Isusa, našeg Dobrog Pastira.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!