5 učinkovitih načina kako se riješiti migrene

Uzimanjem tableta protiv bolova kratkotrajno ćete se riješiti glavobolje, ali ako patite od migrena i kroničnih glavobolja, bit će vam potrebna ozbiljna strategija. 

Oznojite se

Regulrni kardio treninzi smanjuju djelovanje migrena kod polovine pacijenata s tim tegobama. Kada treniramo, naše tijelo proizvodi endorfine, koji blokiraju senzore bola.

Vježbanjem također oslobađamo stres koji je jedan od najčešćih okidača za glavobolje.

Radite pola sata umjerenog kardio treninga, poput trčanja ili vožnje bicikla. Da biste izbjegli dodatnu glavobolju, izbjegavajte vježbanje brzim tempom, tačnije da vam srčani ritam nikad ne pređe brojku od 150 otkucaja u minutu.

Zeleno povrće i orašasti plodovi

Magnezij umanjuje utjecaj migrena. Statistike su pokazale da polovica američke populacije ne unosi propisane dnevne unose magnezija od 400 miligrama. Da biste ga unijeli prirodnim putem jedite špinat, blitvu, bademe, indijske i brazilske orahe.

Popijte kavu

Kao što svi ljubitelje kave znaju, kofein je odličan lijek protiv glavobolje. Kod nekih ljudi ne uzimanje jutarnje kave uzrokuje glavobolju, dok kod drugih jedna kava nije dovoljna, pa u poslijepodnevnim satima osjećaju bol u glavi. Rješenje je da ograničite unos kave a 230 mililitara dnevno, tako da ne biste stvorili preveliku ovisnosti o kofeinu.

Naspavajte se

Propuštanje samo male doze uobičajenog sna, može dovesti do migrene sljedećeg dana. Manjak sna čini vaš mozak osjetljivijim pa jaka svjetla i snažni zvukovi mogu biti jak okidač za pojavu migrene. Redovan san od sedam sati sa dosljednim rasporedom je vrlo važan, a bilo bi poželjno da se te formule pridržavate i vikendima.

Protegnite vrat

Možda na prvu izgleda pomalo čudno, ali znanost ima jasan stav po ovom pitanju. Tenzija u vratu – koja je posljedica svakodnevnih loših navika, utječe da se migrena pojača. Ako osjećate prvo bol u vratu prije i tijekom trajanja migrene, uzrok bola su upravo tenzije u vratu. Jačanjem mišića vrata zaustavit ćete zatezanje i neprijatnosti u tom predjelu i spriječiti eventualne buduće migrene.