Najbolji biblijski odlomak ikad

Poslanica Rimljanima 3,25-26 možda su najvažniji stihovi u Bibliji. To je najbolji biblijski odlomak ikad.

Njega [Isusa] je Bog izložio da svojom krvi bude Pomirilište po vjeri, da učini očitom svoju pravednost – jer je ostavio nekažnjene prošle grijehe u vrijeme Božje strpljivosti – da učini očitom svoju pravednost u sadašnje vrijeme i da dokaže da je pravedan i da opravdava onoga koji vjeruje u Isusa. (Rimljanima 3,25-26)

Bog je u potpunosti pravedan! I On opravdava bezbožnike!

Nema ili – ili! I jedno i drugo. On opravdava krivce, ali nije kriv čineći to. To je najbolja vijest na svijetu!

  • „Njega [Isusa] koji je bio bez ikakva grijeha Bog učini mjesto nas grijehom, da mi u njemu postanemo pravednošću Božjom.“ (2. Korinćanima 5,21)
  • „Poslao je, radi grijeha, svoga vlastitog Sina u obličju grešnog tijela i osudio grijeh u tijelu.“ (Rimljanima 8,3)
  • „On [Krist] koji osobno u svom tijelu naše grijehe uznese na križ.“ (1. Petrova 2,24)
  • „Krist je jedanput umro zbog grijeha, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu.“ (1. Petrova 3,18)
  • „Ako smo, dakle, postali jedno s Kristom smrću sličnom njegovoj, bit ćemo i uskrsnućem sličnim njegovu.“ (Rimljanima 6,5)

Ako je najužasnija vijest na svijetu da smo pali pod osudu Stvoritelja i da je On vezan vlastitim pravednim karakterom kako bi očuvao vrijednost svoje slave tako što će izliti vječni gnjev na naš grijeh…

… Onda je najbolja vijest na cijelome svijetu (Evanđelje!) ta da je Bog sam načinio put spasenja koji održava vrijednost Njegove slave, čast Njegova Sina i vječno spasenje Njegovih izabranih. Poslao je Sina da umre za grešnike i pobijedi njihovu smrt vlastitim uskrsnućem.

Izvor: Desiringgod.com

NAJNOVIJE!