Najčešća Božja zapovijed: Budite joj poslušni i doživjet ćete potpunu promjenu!

Naš dragi Gospodin naglašeno nam kaže: “Ne boj se” (Lk 8,50). Dakle, pažljivo i svim srcem budimo poslušni ovoj zapovijesti našeg Gospodara. Mrzimo i prezirimo strah i nevjeru čak i više nego što mrzimo prljavštinu. “Mrzite zlo, prianjajte uz dobro” (Rim 12,9).

“Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božjih” (Mt 4,4).

PROČITAJTE: NE BOJ SE: 10 biblijskih razloga zašto se UVIJEK možeš pouzdati u Boga

Zbog toga, hranite se na Riječi Božjoj. Razmišljajte o njoj (Ps 1). Shvatite da naša duša treba hranu kao i tijelo. Uzmite si vrijeme, stvorite ga i koristite za čitanje i za razmišljanje o Riječi Božjoj da biste mogli znati njegovu volju i da biste mogli imati snagu da je vršite!

Hranite se na Riječi Božjoj daleko više nego što to činite s naravnom hranom za tijelo. Razmišljajte o Riječi Božjoj i o onome što Bog kaže o stvarima koje će se dogoditi, doista dogoditi, daleko više nego što to govore vijesti ili bilo koje stvorenje.

Bog zna da imamo potrebu za hranom, pićem i odjećom (Mt 6,25-34). Tijelo će oslabjeti i na kraju umrijeti ako se ne uzima određena hrana. Bog kaže: “Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati” (Mt 6,33). Gospodin slave ne želi da se brinemo za te stvari, nego da se pouzdamo u njega i tražimo najprije napredovanje njegove stvari na zemlji te će nam onda hrana, piće i odjeća biti dodani.

PROČITAJTE. Kako možete živjeti slobodni od straha?

Kad kupite hranu, trgovac je ubacuje u besplatnu vrećicu da je iznesete. Tako, dok tražimo najprije napredovanje Kristove stvari na zemlji, on “ubacuje” našu hranu i odjeću. Trgovac daje vrećice besplatno s kupljenom robom. Koliko će više naš svemoćni nebeski Otac, Isusa radi, dati svojoj krvlju otkupljenoj djeci stvari koje trebaju, “dodati” im hranu i odjeću kad su poslušni njegovoj Riječi i traže najprije kraljevstvo Božje i njegovu pravednost (Mt 6,33)!

Autor: W. C. Moore; Izvor: Put života