NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiNajnovija studija bi mogla šokirati roditelje koji su abortirali dijete ili to...

Najnovija studija bi mogla šokirati roditelje koji su abortirali dijete ili to planiraju učiniti

Nova studija koja je koristila napredne alate za staničnu vizualizaciju pokazuje da uzorci živčanog sustava slični odrasloj osobi postoje u ranoj fazi (prvom tromjesečju) ljudskog razvoja, čak i u djetetovim rukama i stopalima. Ovi rezultati idu u prilog sve više dokaza da abortirane bebe doživljavaju tešku traumatsku bol u svim fazama trudnoće, piše Biblija i znanost.

Za suvremeno znanstveno doba, detalji ljudskog razvoja u maternici uglavnom su ostali misterij. Razlog tome su moralna ograničenja koja sprječavaju eksperimentiranje na živim ljudima. No, te se granice podižu kako društveni moral opada. Znanstvena otkrića napreduju u razumijevanju ljudskog razvoja u maternici, ali po cijenu žrtve ljudskog života u rukama vršitelja abortusa.

Najnovija saznanja u staničnoj vizualizaciji, usavršena na životinjama kao što su miševi, sada se primjenjuju na razvoj ljudskih embrija i beba. Te tehnike mogu naciljati određene proteine ​​koji se nalaze samo u određenim vrstama tkiva da bi se dobile iznimno oštre mikroskopske slike. U nedavnoj studiji, istraživači su specifično ciljali proteine ​​u vaskularnim živčanim tkivima i postigli nevjerojatne detaljne vizualizacije najmanjih pojedinačnih živčanih vlakana kroz ljudsko tijelo u različitim razvojnim stadijima.

Najšokantniji rezultati dolaze iz slika snimljenih tijekom prvog tromjesečja ljudskog razvoja – razvojni stadij u kojem zagovornici pobačaja obično tvrde da fetus ne može osjetiti nikakvu bol. Autori studije navode: „Otkrili smo da je uzorak iritacije kože sličan odrasloj osobi ustanovljen prije kraja prvog tromjesečja, pokazujući važne individualne varijacije unutar i između živčanih vlakana.“

Prije ove studije dokazano je da dojenčad doista doživljava bol tijekom pobačaja u prvom tromjesečju. Video dokumentarac o pobačaju jasno pokazuje da se nerođene bebe bore i osjećaju bol tijekom postupka abortusa. Zagovornici pobačaja tvrde da su ti trzaji samo refleksivna reakcija i da se nikakva bol zapravo ne osjeti jer živčani sustav nije dobro razvijen u toj ranoj fazi. Ova nedavna studija u časopisu Cell jasno pokazuje da je ova desetljećima stara tvrdnja empirijski pogrešna. Živčani sustav tijekom prvog tromjesečja ima osjetilnu strukturu sličnu odraslima u cijelom tijelu, čak i na samim završecima dijelova u razvoju.

Ljudski je život poseban i svet iznad svega što je stvoreno jer je čovječanstvo stvoreno na sliku Božju. Mi smo krunsko djelo stvaranja koje je opisano u Postanku. Biblija detaljno opisuje nevjerojatnu kreaciju čovječanstva u Psalmu 139,13-14:

„Jer ti si moje stvorio bubrege,satkao me u utrobi majke moje. Hvalit ću te što sam strahovito čudesno sazdan; čudesna su djela tvoja i duša moja dobro to zna.“

Kao što smo već pisali, zli i duboki korijeni abortusa potječu ne samo od pokvarene grešne čovjekove prirode, nego i znanstveno i filozofski nepravilne evolucionističke ideologije.

Autor: Jeffrey P. Tomkins, Izvor: Biblijaiznanost.net/icr.org