Jedan od najočitijih dokaza vjere

Jedan od najočitijih dokaza vjere je način na koji reagirate u čekaonicama života.

Koliko dugo možete čekati? To je znak zrelosti. Djeca, naravno, imaju poteškoća s čekanjem. Nisu naučili razliku između „ne“ i „ne još“. Ako im kažete „ne još“, oni misle da se to nikada neće dogoditi. Ali kako postajemo stariji, tako i shvaćamo da to nije slučaj.

Duhovna je zrelost sposobnost čekanja. Vjera je čekanje na odgovor, razumijevanje da odgovor ponekad stiže s odgodom.

U Božjem je planu vrlo bitan pravi trenutak. Puno se puta možda radi o pravoj stvari, ali o krivom vremenu. Ne želite biti ispred ili iza Boga. Želite biti baš u njegovom trenutku, jer Božji je trenutak savršen za vaš posao, brak, obrazovanje, mirovinu, odgovor na molitvu – u svakom aspektu vašeg života.

VIDI OVO: 7 načina na koje Bog koristi čekanje da vas pripremi

Pogledajte Sveto pismo i koliko su puta Izraelci morali čekati Boga. Dok su čekali, Bog ih je pripremao. Izraelska djeca 400 su godina čekala da izađu iz egipatskog ropstva. To je dugo vremena za svakoga!

Čak i kada je Mojsije nastupio na scenu, neki su morali čekati još 80 godina – 40 godina da on odraste i faraonovoj palači i još 40 godina da se izuči u bespućima pustinje. Mojsije se vratio kada je imao 80 godina i naposljetku je Božji narod izveo iz Egipta. Božji je trenutak savršen!

Psalam 40, 2 nam kaže: „Uzdah se u Jahvu uzdanjem silnim, i on se k meni prignu i usliša vapaj moj.“

Onako kako reagirate u čekaonicama života dokaz je vaše vjere.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com