Najopasnija riječ u životu

Što je po vama najopasnija riječ u životu? Je li to dijeta? Vježbanje?

Ne. Najopasnija riječ života je ”sutra.” Zvuči tako nevino. Ali ”sutra” je put koji vodi do grada koji se zove Nikada. Sutra su vrata s rešetkama i zastorom koja priječe prolaz ljudima do raja.

Sutra je đavlova riječ, a on je svojom strategijom uništio ogroman broj ljudi.

Ipak, Biblija kaže: „Danas je dan spasenja.“ (2. Korinćanima 6, 2)

Kralj Nabukodonozor imao je cijelu godinu za promjenu, cijelu godinu za pokajanje. Ali nije je iskoristio. Tada je jednog dana pogledao sa svog balkona i rekao: „Pogledajte ovaj sjajni grad Babilon! Svojom moćnom snagom sagradio sam ovaj prekrasni grad kao svoju kraljevsku rezidenciju, kako bih pokazao svoj veličanstveni sjaj.“ (Daniel 4,30)

Biblija kaže da „dok su ove riječi još uvijek bile u njegovim ustima, glas se začuo s nebesa: „O kralju Nabukodonozoru, ova je poruka za tebe! Nisi više vladar ovog kraljevstva.“ (Daniel 4, 31).

VIDI OVO: Ogromna moć naših riječi

Tada je poludio i izašao na polje i jeo travu poput životinje. Ali Bog je bio milostiv prema Nabukodonozoru i pamet mu se vratila. Tada je povjerovao u Gospodina i ispričao cijelom svom kraljevstvu o tome. 

Nabukodonozor je bio poput posječenog drveta. Ali onda se vratio u život, poput malih pupoljaka grana, koji su izrasli iz panja.

Pa se možda pitate: „Je li za mene prekasno?“

Ne, nije. Možda se osjećate ”odsječeno” u životu i mislite da nema nade. Isus Krist može promijeniti vašu priču, bez obzira na to što ste učinili. Ne odgađajte to za sutra. 

Nemojte živjeti još jedan dan bez Isusa Krista.

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org

NAJNOVIJE!