Tko je najprogonjeniji narod na svijetu? Anketa Pew Research Centra kaže da su to kršćani. Pod progonom ne mislim na globalne krize koje utječu na sve nas. Mislim na diskriminaciju, verbalni i fizički napad i uhićenja. 

Svaki dan naša kršćanska braća i sestra pate od barbarskog ponašanja u zemljama diljem svijeta. Ljudi ih love, muče i ubijaju zbog njihove vjere u Isusa Krista. 

Ne dajte se prevariti; progon je i danas vrlo aktivan. 

No, u Bibliji piše: „A i svi koji hoće živjeti pobožno u Kristu Isusu, bit će progonjeni“ (2 Timotej 3,12).

Želimo da tog citata nema, ali on postoji. I istinit je. Svaki sljedbenik Krista će, u neko vrijeme, patiti od nekog oblika progona. Možda će to biti financijski, verbalni ili fizički progon. 

Što bismo trebali dogoditi kada se progon dogodi? 

Isus je rekao: „Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!“  (Matej 5,11,12).  

VIDI OVO: Kršćani, jeste li spremni za progonstva posljednjeg vremena?

Ujedno, ako patimo, patimo iz pravih razloga. Ponekad su kršćani progonjeni iz razloga koji nisu pravedni, nego zbog toga što čine ili govore uvredljive stvari. Oni su nepristojni i loši. Nisu u redu. 

I kada ih netko za to prozove oni pomisle: „Slavite Gospodina, proganjaju me zbog pravednih razloga“.

Ne, oni pate od progona zato što su odvratni. 

To znači – ako vas progone zbog vaše vjere u Isusa, budite hrabri. Bog vidi kroz što prolazite. Biblija nam govori: „Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo“ (Rimljanima 12,21). 

I zapamtite ovo: kršćaninova vjera nije samo vrijedna da za nju umrete, nego i da za nju živite.  

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org