Najstariji živući bračni par podijelio je svoju tajnu za uspješan brak

Nakon proslave 86. godišnjice braka, ovaj najstariji živući bračni par je podijelio tajnu njihovog sretnog braka. 

Ralph Kohler ima 104 godine, a njegova mladenka, Dorothy Kohler, ima 103 godine. Njihova godišnjica je 16.9. te su ove godine proslavili 86 godina sretnog braka.

Tijekom tog vremena, ljubav ovog para stvorila je predivnu, veliku obitelj od troje djece, šestero unučadi, sedmero pra-unučadi i dvoje pra pra unučadi. 

Par je stupio u brak 1935. godine u Nebraski. U to vrijeme je Ralph imao 18 godina, a Dorothy 17. Oni su bili dvije ludo zaljubljene osobe! 

Bili su premladi da se vjenčaju

Najprije im je bio odbijen zahtjev za brak jer je sud smatrao da su premladi da se ožene. No par je samo otišao na drugo mjesto te su stupili u brak. I pogledajte ih sada – slave jako mnogo godina zajedništva. 

Dorothy i Ralph kažu da je ključ dugoročne sreće upravo to zajedništvo. Oboje imaju različite hobije, ali su odabrali pokušati naučiti ono što drugog zanima. Na taj način su mogli zajedno sudjelovati u hobijima. 

VIDI OVO: 9 znanstveno dokazanih tajni dugog i sretnog braka (zajedničko gledanje TV-a nije jedna od njih)

Na primjer, Ralph uživa u gađanju glinenih golubova, a Dorothy voli dvoranske plesove. Na početku braka su odlučili dati priliku onome što je druga osoba u paru voljela. Zbog toga su postali natjecatelji u oba sporta te su zajedno osvojili brojne nagrade u gađanju golubova i u plesanju. 

Dvojac ima mnogo razloga za slavlje

Ralph je govorio o svom životu s Dorothy te je spomenuo da su se jako malo svađali. 

„Bila je tu pokoja oštra riječ, ali ništa što je potrajalo“, rekao je. 

Ovo je zaista predivno svjedočanstvo dugotrajnog braka punog ljubavi. Nakon 86 godina zajedništva i titule najstarijeg živućeg bračnog para, ovaj dvojac ima mnogo razloga za slavlje. 

NAJNOVIJE!