Najteža lekcija koju moramo naučiti od Gospodina
Foto: Unsplash

Petar reče Isusu: ”Gospodine, a što će biti s ovim?” Isus mu odgovori: ”Što se to tebe tiče? Ti me slijedi!” (Ivan 21,21-22).

Jedna od najtežih lekcija koju moramo naučiti od našeg tvrdoglavog odbijanja je da odustanemo od uplitanja u život drugih ljudi.

Treba nam dugo vremena da shvatimo opasnost od upuštanja u amatersko predviđanje, to jest, da se uplićemo u Božje planove koje On ima za druge. Vidiš nekoga koji trpi i kažeš: ”On ne treba trpjeti. Ja ću se pobrinuti da ne trpi.” Pružaš svoju ruku točno ispred Božje dopustive volje da to zaustaviš. A Bog kaže: ”Što se tebe to tiče?!”

Posustaješ li u svojem duhovnom životu? Ne dopusti da tako ide dalje. Možda ćeš pronaći razlog što si se upletao u živote drugih. Predlagao si im nešto za što nisi imao pravo, ili savjetovao kad nisi imao pravo nikoga savjetovati.

Kad trebaš dati savjet drugoj osobi, Bog će je kroz tebe savjetovati u neposrednom razumijevanju Njegova Duha. Tvoj je udio da održavaš ispravan odnos s Bogom kako bi Njegovo rasuđivanje moglo kroz tebe biti dalje blagoslovom nekom drugom.

Većina nas živi jedino unutar razine samosvjesnosti. To je svjesno služenje i svjesna odanost Bogu. Ukazuje na nezrelost i činjenicu da još uvijek ne živimo stvarnim kršćanskim životom.

Zrelost dolazi u životu Božjeg djeteta na nesvjesnoj razini, sve dok ne postanemo potpuno predani Bogu, pa nismo ni svjesni da nas On koristi.

Kad smo svjesni da smo korišteni kao izlomljeni kruh i izliveno vino, moramo doseći još jednu razinu gdje je sva samosvjesnost i ono što Bog radi kroz nas u potpunosti isključeno.

Posvećeni vjernik nikad nije svjestan svoje vjernosti. On je jedino svjestan svoje ovisnosti o Bogu.

Autor: Oswald Chambers