Najteža lekcija koju moramo naučiti od Gospodina
Foto: Unsplash

Jedna od najtežih lekcija koju moramo naučiti od našeg tvrdoglavog odbijanja je da odustanemo od uplitanja u život drugih ljudi.

Treba nam dugo vremena da shvatimo opasnost od upuštanja u amatersko predviđanje, to jest, da se uplićemo u Božje planove koje On ima za druge.

Vidiš nekoga koji trpi i kažeš: ”On ne treba trpjeti. Ja ću se pobrinuti da ne trpi.” Pružaš svoju ruku točno ispred Božje dopustive volje da to zaustaviš. A Bog kaže: ”Što se tebe to tiče?!”

Posustaješ li u svojem duhovnom životu? Ne dopusti da tako ide dalje. Možda ćeš pronaći razlog što si se upletao u živote drugih. Predlagao si im nešto za što nisi imao pravo, ili savjetovao kad nisi imao pravo nikoga savjetovati.

VIDI OVO: Bog će vas provesti kroz svaku nevolju

Kad trebaš dati savjet drugoj osobi, Bog će je kroz tebe savjetovati u neposrednom razumijevanju Njegova Duha. Tvoj je udio da održavaš ispravan odnos s Bogom kako bi Njegovo rasuđivanje moglo kroz tebe biti dalje blagoslovom nekom drugom.

Većina nas živi jedino unutar razine samosvjesnosti. To je svjesno služenje i svjesna odanost Bogu. Ukazuje na nezrelost i činjenicu da još uvijek ne živimo stvarnim kršćanskim životom.

Zrelost dolazi u životu Božjeg djeteta na nesvjesnoj razini, sve dok ne postanemo potpuno predani Bogu, pa nismo ni svjesni da nas On koristi.

Kad smo svjesni da smo korišteni kao izlomljeni kruh i izliveno vino, moramo doseći još jednu razinu gdje je sva samosvjesnost i ono što Bog radi kroz nas u potpunosti isključeno.

Posvećeni vjernik nikad nije svjestan svoje vjernosti. On je jedino svjestan svoje ovisnosti o Bogu.

Autor: Oswald Chambers