Vjernici provode previše vremena moleći za OVO, rijetko mole NAJVAŽNIJU MOLITVU

“A mi svi, koji otkrivena lica odražavamo kao ogledalo slavu Gospodnju, preobražavamo se u tu istu sliku, uvijek sve slavniju, jer dolazi od Gospodina, od Duha” (2 Kor 3,18).

Vjernici provode previše vremena moleći: “Bože, promijeni moje prilike; promijeni moje suradnike; promijeni moju obiteljsku situaciju; promijeni stanje moga života.” Međutim, rijetko molimo najvažniju molitvu: “Promijeni mene, Gospodine. Ja sam onaj koji je u potrebi molitve.”

Bog određuje korake i živote sve svoje djece i on ne dopušta da nam se išta dogodi slučajno ili sudbinom. I, vjerovali ili ne, on dopušta naše krize. Što nam kroz to pokušava reći?

Svidjelo nam se ili ne, svi smo mi u procesu mijenjanja na ovaj ili onaj način. U duhovnom području ne postoji takva stvar kao što je puko postojanje; mi se neprestano mijenjamo, na dobro ili na loše. Postajemo ili sličniji našem Gospodinu ili sličniji svijetu, ili rastemo u Kristu ili otpadamo.

Postajete li blažeg duha, sličniji Isusu? Pogledate li se svakoga dana ozbiljno u ogledalo i molite: “Gospodine, želim se suobličiti s tobom u svakom području svoga života”? Ili je gorčina pustila korijen, pretvarajući se u bunt i tvrdoću srca?

Dopustite mi jasno reći da ako se branite od osvjedočenja Riječi Božje i glasa Duha, vaš život će postajati kaotičniji i vaša će se situacija pogoršavati. Potičem vas da iskreno zavapite Gospodinu u molitvi: “Promijeni me, o, Bože! Prokopaj duboko u meni i pokaži mi gdje sam podbacio i skrenuo.”

Ako iskreno želite biti promijenjeni, Riječ Božja je puna vodstva i mudrosti. Ako se potpuno oslonite na Duha Svetog, on će skinuti veo s vaših očiju i počet ćete se mijenjati u samom tom trenutku.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!