Najveće potrebe svake žene
Foto: Unsplash

Koje su najveće potrebe svake žene? Dragi muževi, primjećujete li ih ili zatvarate oči na njih? Kako bi vaš odnos dobro funkcionirao, autor Ron Edmondson u svom članku savjetuje da obratite pozornost na slijedeće potrebe:

Ljubav – Efežanima 5,25: “Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju”. Na koji način je Krist volio crkvu? 1. Ivanova 3,16 kaže: “Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj.”

Muževi, volite li svoje žene više od svega ostaloga u svom životu (pored vašeg odnosa sa Kristom), uključujući vaš posao, vaše hobije, vaše prijatelje, obitelj, pa čak i djecu? I, što je još važnije, dokazuju li vaši postupci ono što govorite?

Pozornost – Žene žele da ih se sluša dok govore (čak i kad je TV uključen) i žele znati da vjerujemo da je važno ono što imaju za reći. Naše žene bi radije razgovarale sa nama nego sa drugim ženama, premda bi možda žena ženu bolje razumjela.

Muževi, slušate li doista ono što vaša žena govori? Ponavljam, dokazuju li to vaši postupci?

OVE dvije stvari žena treba da bi bila sretna u braku

Zaštita – Žene žele da njihovi muževi budu branitelji obitelji; ne samo kad su u pitanju čudni zvukovi u noći, već od svih prijetnji u društvu. Žele da duhovno preuzmemo udio u vodstvu naše obitelji i učenju naše djece kako da se u ovom zlom svijetu obrane i ostanu jaki.

Muževi, djelujete li tako da branite svoju obitelj – od svih prijetnji?

Sigurnost/Predanost – Žena želi znati da ćete zauvijek biti uz nju. Žene često uoče svoje vizualno stimulirane muževe koji gledaju druge žene. Zna li vaša žena da ju nećete prevariti? Hoćete li joj uvijek biti vjerni?

Muževi, može li vam ona vjerovati? Grade li vaši postupci to povjerenje?

Uvažavanje/Vrednovanje – Žene žele da ih se vrednuje zbog onoga što jesu, ne samo zbog onoga što rade. Žene žele znati da ih vrednujemo više od vođenja kućanstva. Je li vam vaša žena važnija od onoga što radi? Je li vam još uvijek lijepa?

Muževi, govorite li joj redovito u čemu joj se divite? Dajete li joj iskrene komplimente – ne samo radi onoga što radi?

Suosjećanje – Biblija navodi žene kao “slabiji spol”. Naravno, to ne znači da su manje vrijedne od muškaraca, već da su muškarci i žene drugačiji. Žene će drugačije reagirati na situacije. Lakše će se rasplakati, duže će im trebati da emocionalno riješe neku situaciju, brže će se umoriti. Također, žene žele malo romantike u braku. (Kod većine od nas, nakon više od tjedan dana braka, one znaju da to nije slučaj s nama.) Ipak, svi mi možemo biti ljubazni, puni ljubavi i povremeno romantični. Obično zadobijemo povjerenje samo zato što se iskreno trudimo.

POSTOJI jedna stvar koju žene priželjkuju u braku, a mnogi muževi je nisu svjesni

Muževi, razumijete li da vaša žena nije toliko jaka poput vas? Jeste li pažljivi prema njoj, dopuštajući joj da prihvaća stvari drugačije od vas? Pokušavate li još uvijek ponekad biti romantični – izvodite li vašu ženu –kao što ste to činili prije nego što ste se vjenčali?

Partnerstvo – Žene ne žele živjeti samostalno. One žele da njihovi muževi sudjeluju u odgoju djece, donošenju odluka vezano za kuću, i da, ponekad i u odabiru boja za ličenje soba. One žele nekoga tko će činiti jedan život s njima, a ne živjeti dva odvojena života u istom kućanstvu.

Muževi, bi li vaša žena rekla da ste doista njezin partner? Postajete li vas dvoje jedno svakim danom sve više?

Dame, to je moja lista. Radi se o osobnom zapažanju. Što biste vi dodale na popis? Koje su najveće potrebe svake žene?