Nakon nekoliko spontanih pobačaja i rizične trudnoće rodila je zdrave četvorke

Nakon poroda Hay je s djecom morala ostati u bolnici još 45 dana, a ono što ju je zapanjilo bilo je koliko se bebe bore za sebe i svaki dan napreduju.

Lindsay Hay je pretrpjela nekoliko spontanih pobačaja i nije mogla vjerovati kada su joj na ultrazvuku potvrdili trudnoću i rekli da nosi četvorke.

Njezini doktori doduše nisu dijelili to oduševljenje i pokušali su nagovoriti Lindsay i njezinog supruga Symana da razmisle o selektivnom smanjenju plodova da bi trudnoća bila sigurnija.

„Atmosfera je toga dana u sobi za ultrazvuk bila turobna“, rekla je Hay za portal Today i dodala: “Ja sam visoka 157 centimetara, a u tom trenutku sam imala oko 52 kilograma i liječnici su me uvjeravali da moje tijelo neće moći izdržati tu trudnoću. Bili su složni u tome da je trudnoća rizična i da ne bismo trebali inzistirati na njoj.“

U dogovoru sa suprugom je odlučila pokušati sve da trudnoća uspije

No Hay nije htjela ni čuti za to i u dogovoru sa suprugom odlučili su pokušati sve da trudnoća uspije. Trideset tjedana kasnije, Caiden Michael, Madison Grace, Lucas Willam i Grayson James rođeni su carskim rezom i, iako su trebali pomoć pri disanju par tjedana, danas su svi zdravi i dobro. Nakon poroda Hay je s djecom morala ostati u bolnici još 45 dana, a ono što ju je zapanjilo bilo je koliko se bebe bore za sebe i svaki dan napreduju.

Prošli mjesec Hay je na Instagramu podijelila dvije fotografije u jednoj objavi. Na prvoj se vidi ona u zadnjim tjednima trudnoće, a na drugoj u naručju drži svoje četiri bebe. Uz fotografije, Hay je napisala sljedeće: „Unutra i van! Nosila sam ove slatke bebice 30 tjedana i 4 dana u sebi, a danas im je točno 30 tjedana i 4 dana da su se rodile. Reći da su mi pune ruke i puno srce bilo bi nedovoljno.“

Hay se prisjetila i dana kada je snimljena prva fotografija

„Bilo mi je vrlo neudobno i jedva sam stajala, ali smo bili oduševljeni što sam uspjela toliko daleko dogurati s trudnoćom. Jedva sam ih čekala upoznati“, komentirala je Hay i dodala da iz današnje perspektive ne može vjerovati da joj je tijelo uspjelo izdržati tu trudnoću. Isto tako, prema njoj, život s više djece je puno lakši nego što se predstavlja na televiziji.

„Imamo mi svoje trenutke, ali nije to toliko teško koliko ljudi misle“, kazala je Hay i dodala: „Stalno sam u pokretu i puno manje spavam, ali na televiziji to prikazuju puno dramatičnijim nego što ustvari jest.“