Nedugo nakon što je umro, na imanju su mu se počeli okupljati slonovi

Slonovi za voljenima tuguju slično ljudima!

Iako se slonovima bavio cijeli život Lawrence Anthony javnosti je postao poznat tek nakon što je umro. Poznatiji po nadimku ‘šaptač slonovima’ zbog nevjerojatne veze koju je imao s ovim inteligentnim i osebujnim životinjama, Lawrence je umro u svibnju 2012..

Nedugo nakon što je umro na njegovom imanju počeli su se okupljati slonovi, konkretnije dva krda koja su iz divljine do imanja pješačili 12 sati.

Poznato je da slonovi za voljenima tuguju slično ljudima i u činjenici da su mu došli odati počast nema ništa čudno.

Stručnjake međutim i danas zbunjuje kako su slonovi saznali dan kad je ‘jedan od njih’ umro. Ono što je još čudesnije je kako su s istom praksom nastavili i dalje – danas, više od 7 i pol godina kasnije, slonovi ga nisu zaboravili.

VIDI OVO: Slonovi stali u red kako bi zagrlili ženu koju godinama nisu vidjeli

Slonove je tretirao kao djecu

Iako je imao dva vlastita sina i ženu, Lawrence je slonove doista tretirao kao djecu – šaputao bi im nježne riječi kad bi brinuo o njihovim ozljedama i s gestama te kretnjama im je poručivao kako su uz njega sigurni.

U pokušaju ‘osvajanja’ krda, uglavnom se usredotočio na matrijarhata, Nanu, kako bi se povezao s ostalim slonovima. Stoga bi Lawrence sišao niz ogradu i molio Nanu da je ne razbije. Razbijanje ograde bio je njezin pokušaj bijega. Jednog je dana Nana krenula surlom prema njemu, gotovo ga pozivajući k sebi, piše World of Buzz.

Shvatio je kako želi da je mazi, a to je bio početak njihovog nevjerojatnog odnosa. Koliko se Lawrence zbližio sa slonovima svjedoči i činjenica da ih je njegova obitelj doslovno ponekad morala tjerati iz dvorišta, pa i iz kuće ako su bili toliko mali da su uspjeli ući.

Slonovi sve pamte

Kako točno znaju da je 2. svibnja, dan obljetnice smrti njihovog prijatelja, doista je čudna misterija, no svake godine oni na taj dan hodaju istim putem do njegove kuće.

Rezervat slonova o kojima je pokojni šaptač brinuo naslijedio je njegov sin Dylan, koji je nastavio njegovu misiju pomaganja tim plemenitim životinjama, pišu 24sata.hr.