Kada imate napade tjeskobe, Biblija nudi rješenje koje provjereno djeluje

Kada naša vjera jača, napadi tjeskobe se gube.

Psalam 56,4 kaže: “Kad me strah spopadne, u te ću se uzdati.“

Primijetite, ne kaže: “Nikad se ne borim sa strahom.” Strah napada i borba počinje. Biblija ne pretpostavlja da pravi vjernici neće imati tjeskoba. Umjesto toga, Biblija nam kaže kako se boriti kad one napadnu.

Na primjer, 1. Petrova 5,7 kaže: „Svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas.“ Ne kaže da se nikada nećete osjećati tjeskobno. Već kaže, dok budete imali tjeskobe, bacite ih na Boga. Kad blato zamrlja vaš vjetrobran, privremeno izgubite pogled na cestu i počnete tonuti u strah, zatim uključite svoje brisače i pošpricate vjetrobran vodom.

Zato je moj odgovor osobi koja se mora boriti s osjećajima tjeskobe svaki dan: to je više-manje normalno. Barem je tako za mene, još otkad sam bio u tinejdžerskim godinama. Pitanje je: kako se borimo protiv njih?

Odgovor na to pitanje je: borimo se s tjeskobama tako da se borimo protiv nevjere za vjeru u buduću milost. A način kako se borimo u toj „plemenitoj bitci“ (1. Timotejeva 6,12; 2. Timotejeva 4,7) je da meditiramo na Božjem obećanju o budućoj milosti i tako da molimo za pomoć njegovog Duha.

Brisači vjetrobrana su Božja obećanja koja miču blato nevjere, a vjetrobranska tekućina je pomoć Svetog Duha. Bitka da bismo bili slobodni od grijeha se bije „posvećenjem Duha i vjerom u istinu.“ (2. Solunjanima 2,13)

To je posao Duha i Riječi istine. To su stvari koje izgrađuju našu vjeru. Bez djelovanja Svetog Duha koji nas smekšava, brisači Riječi samo grebu preko zasljepljujućih mrlja nevjere.

Oboje je potrebno: Duh i Riječ. Čitamo Božja obećanja i molimo za pomoć njegovog Duha. I, kako se vjetrobran čisti da možemo vidjeti dobrobiti koje Bog planira za nas (Jeremija 29,11), naša vjera jača i napadi tjeskobe se gube.

Autor: John Piper; Izvor: Radosnavijest.com/DesiringGod.org

NAJNOVIJE!