NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeNapisala je više od 5000 pisama mužu koji ju je ostavio: Iznenadit...

Napisala je više od 5000 pisama mužu koji ju je ostavio: Iznenadit ćete se kada otkrijete razlog

Ova žena je do smrti napisala više od 5000 pisama mužu koji ju se ostavio s troje djece. Iznenadit ćete se kada otkrijete razlog.

Maruja Moragas umrla je od raka 28. travnja 2013. u dobi od 60 godina. Deset godina kasnije njezina je slika dobila snažnu duhovnu dimenziju.

Rođena je 14. svibnja 1952. godine u okolici Barcelone. Imala je ugodno djetinjstvo i mladost. Bila je vrijedna, pametna, lijepa, privlačna i elegantna djevojka. Živjela je svoju katoličku vjeru “po pravilima”: nedjeljna misa za blagdana poput Božića ili Uskrsa … tada joj se to činilo dovoljnim.

Zaljubila se u Juana

Sa 17 godina počela je studirati filozofiju i književnost. Jednog je dana preko svojih prijatelja upoznala Juana, pet godina starijeg mladića koji je studirao strojarstvo u Barceloni. Upoznali su se i zaljubili.

Vjenčali su se 1975. godine. Činilo se da je njihov brak savršen – bez financijskih problema, a kao par su se odlično slagali. Rođeno je troje djece: Joan, Xavier i Ignasi. Maruja je diplomirala, ali nije počela raditi. Umjesto toga, bila je domaćica i odgajala je djecu. Imala je lijep obiteljski i društveni život.

Muž je iznenada ostavlja

Godine 1997., nakon 22 godine braka, Juan je počeo biti nemiran. Maruja nije znala što se događa, ali mislila je da možda ima problema na poslu.

Međutim, jednog dana za večerom rekao joj je da se mora povući. Bila je zbunjena ovim riječima. Činilo joj se da nemaju ni repa ni glave. Nekoliko dana kasnije Juan je ostavio ženu i troje djece i nestao.

U tom trenutku dogodila se Maruyina prva velika kriza. Prvi put u životu suočila se s problemom tako velikih razmjera: muž ju je napustio, ostavivši je bez ikakvih sredstava. Morala je pronaći posao, podići troje djece, postati glava obitelji. Uz sve to, još uvijek nije shvaćala zašto je Juan otišao i ostavio je.

Za Maruju se ovo teško razdoblje pokazalo kao Božja providnost. Dok je tražila odgovore na svoju bol i prazninu, počela je drugačije razmišljati o Bogu. Jednog je dana pročitala odlomak iz Prve poslanice Korinćanima:

Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. (1. Korinćanima 13, 4-7)

Ostala sama s djecom i muževim dugovima. Kroz tu kušnju polako je počela prihvaćati i otkrivati ​​svoj osobni put na kojem ju je Bog duboko ljubio.

Uvijek vjerna svom mužu

Svih ovih godina Maruja je svake večeri pisala Juanu: o njihovoj djeci, svojim osjećajima … Danas je sačuvano više od 5000 takvih pisama. Juan je bio ljubav njezina života i ostala mu je vjerna do smrti. Maruja je uvijek govorila da vjeruje da će se vratiti i da će mu oprostiti ako se vrati.

Uvijek vjerna svom mužu
Snimka zaslona: YouTube

Mnogima koji su je poznavali njezin je primjer odanosti neprocjenjiv. Ostala je vjerna svom braku kao i na dan vjenčanja.

Posljednji izazov: rak

Život je Maruju stavio pred posljednji izazov. U dobi od 59 godina dijagnosticiran joj je rak bubrega. Ostalo joj je samo nekoliko mjeseci života.

Maruja je ovu kušnju prihvatila kao novi Božji poziv. Tada je odlučila napisati knjigu o svom životnom putu koja bi mogla biti od pomoći i drugima. Tako je i bilo. S malo snage objavila je knjigu pod nazivom Vrijeme na niti, rekavši da je to od nje tražio Bog.