Napokon sam shvatila što je brak: Ispovijest jedne supruge i kćeri

Stajala sam u svojoj sobi šminkajući se kada sam čula svoje roditelje u kupaonici na kraju hodnika. Moj je otac vikao od boli, ali je mama, na svu sreću, bila tamo da mu pomogne. Ja sam imala dvadeset i nešto godina te sam bila prilično usmjerena samo na sebe – neprestano sam se petljala s jednim od dva muškarca te sam skakala od jednog do drugog kao loptica. No ovaj me je trenutak između mojih roditelja jako pogodio.

Moj je otac povikao. „U redu je, Chris“, rekla mu je moja mama, „Ja sam ovdje“.

To je bio početak bolnih posljedica raka prostate mog oca – a samo će postati još i gore.

Dok sam se primaknula ogledalu, stavljajući maskaru, čula sam još mumljanja. Zaledila sam se. Zapela sam u trenutku bez izlaza. Čula sam udar u kupaonici. Nered je napravljen bez očeve kontrole. Moja majka će to morati počistiti. „Jako mi je žao“, rekao je moj tata.

„U redu je, Chris“, mama je odgovorila, „Ja sam ovdje“.

VIDI OVO: Zašto je Bog stvorio brak?

Nakon što sam se našminkala, sjedila sam na krevetu s otvorenim vratima. Iako sam bila nervozna zbog zdravlja mog oca, suze su mi počele teći jer sam napokon nešto shvatila – TO je brak.

Brak nije veliko vjenčanje, odlasci na skupe spojeve ili čak sati gledanja serija i filmova zajedno na kauču. Brak se pronalazi u tami – jedan supružnik pomaže drugom tijekom trenutaka koji bi bili previše ponižavajući da se podijele s bilo kime drugim.

Kao mlade djevojke i mladi dečki, mi gledamo filmove i čitamo priče o sretnim završetcima, divnim počecima i komediji između svega toga. No prava ljubav se pronalazi kada dvije osobe trebaju jedna drugu, ranjive su jedna s drugom i mogu svim srcem ovisiti jedna o drugoj tijekom najtamnijih trenutaka u životu.

VIDI OVO: Muž, žena i kruh: bili u braku ili ne, OVO svakako trebate pročitati

Sjedila sam na krevetu, i u tom sam trenutku odlučila prestati biti ona ‘loptica’. Željela sam da mi budućnost bude slična mojim roditeljima – nesavršena, ali predivna. Brak mojih roditelja i moj brak bio je pun uspona i padova – no, iskustvo prave ljubavi tog dana će me zauvijek podsjećati da se brak može pronaći u najtežim trenutcima u životu – čak i u kupaonici.

Autorica: Angela Anagnost-Repke; Prijevod: Ida U.