Napuštena kćer je saznala da njen otac ima ''novu djecu''
Foto: Unsplash

Napuštena kćer je saznala da njezin otac ima ”novu djecu”. Njezina reakcija nas uči nevjerojatnu lekciju o oprostu.

Ponekad smo u životu suočeni sa stvarima koje zahtijevaju naš oprost. No, nije uvijek lako oprostiti nekome tko vam je učinio nešto loše ili vas je povrijedio na način na koji niste mogli ni zamisliti. Tada opraštanje može biti jako teško. 

No, možda i ne mora biti. Možda smo mi ti koji si otežavamo opraštanje. Čin opraštanja ne mijenja drugu osobu, nego mijenja vas – to je važno imati na umu. 

Popularna blogerica je podijelila priču o nepostojećoj vezi između muškarca i njegovog oca. Iako je ta priča bila popularna, jedan ju je komentar nadmašio. Jennifer Thomas je u komentaru podijelila nevjerojatnu priču svoje kćeri: 

„Moja kćer nije vidjela svog biološkog oca od kada je imala samo 4 godine. Sada ima 11 godina. Kada je imala dvije godine, on me je kontaktirao i pitao da mu dopustim da se odrekne svojih roditeljskih prava kako bi mogao prestati plaćati alimentaciju. Ja sam pristala. Željela sam ju poštedjeti boli oca koji nije u njezinom životu, a financijska potpora koju bi slao nije bila vrijedna njezinog slomljenog srca. 

Nikada joj nisam lagala o tome gdje je on otišao ni tko je on bio… uvijek sam joj odgovarala na pitanja o njemu na način sukladan njezinoj dobi. Kada je imala četiri godine, kontaktirao me je da mi kaže da mu je dijagnosticiran rak i da bi ju volio vidjeti. 

VIDI OVO: 25 stvari koje kćerka treba od oca

Odvojila sam jedan dan te smo se našli u parku. Zamolio me je za dva sata vremena, no ostao je samo 20 minuta te se više nismo čuli poslije toga. 

Tijekom ljeta smo naišli na nekoga tko ga poznaje, a ta je osoba prokomentirala kako moja kćer izgleda kao njegova druga djeca. Ta mi je osoba objasnila da se skućio te da ima obitelj. 

Osjetila sam grč u trbuhu te sam pomislila koliko je to uvredljivo za moju kćer. Brzo sam prekinula taj razgovor te smo otišle u automobil. Tada sam vidjela da se moja kćer smješka. 

Rekla je: ‘Mama… on je naučio kako biti tata. To je jako lijepo. Sretna sam zbog njegove djece.’

Tog me je dana moja 11-godišnjakinja naučila sve što sam trebala znati o oprostu.“ 

Poruka ove priče pokazuje kako trebamo voljeti i opraštati. Mi smo ti koji često kompliciramo stvari – no, uz dječju nevinost i dobrotu sve može biti jednostavnije.