Napušteni pas je ležao u prljavštini, a istina o njegovim vlasnicima je sve šokirala

Bez svoje obitelji Larry nije znao što činiti.

Psi ne odustaju od svojih obitelji, bez obzira na sve. Zapuštanje, zlostavljanje, napuštanje – neopisivo je koliko toga pas može pretrpjeti boreći se za malo ljubavi i pažnje.

Preslatki žuti labrador Larry je ostavljen od svoje obitelji. Kada su se preselili, sebično su ga ostavili da se brine sam za sebe.

Foto: Instagram

Larry možda nije jako mlad, ali je imao samo 8 godina i mnogo ljubavi za ponuditi. Bez svoje obitelji Larry nije znao što činiti.

Hodao je ulicom te se sakrio na parkiralištu jedne tvrtke. Mjesecima je ležao na zemlji sretan kada bi mu neki vozač kamiona dobacio hranu.

Jedna je dostavljačica neprestano viđala Larrya te je primijetila kako je gladan, zanemaren i usamljen pa je odlučila nešto učiniti. Trebala se ponovno vratiti na posao tako da je napravila Instagram račun za Larryja i podijelila njegovu nevolju s drugima, nadajući se da će netko vidjeti objavu i pomoći mu.

https://www.instagram.com/p/BkL3xH8BhzE/?utm_source=ig_embed

Na svu sreću, Sasha Abelson je vidjela Larryjevu fotografiju. Sasha je voditeljica azila za životinje te je odmah poslala volontere u akciju.

„Čim smo vidjeli objavu zamolili smo volontere da nam donesu psa, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.“

Larry nije mogao podnijeti činjenicu da mora ostaviti dom u kojem je proveo 8 godina, ali su ga nakon nekog vremena uvjerili da pođe s njima. Vozili su se dva sata do Sashe.

Trbuh jadnog psa bio je napuhan jer mjesecima nije imao pristupa vodi i hrani. Nedostajalo mu je dlake na nogama te je jedva hodao.

Foto: Instagram

Iako je njegovo lice bilo tužno, a oči potištene, ipak je mahao repom svojim spasiteljima, a to im je dalo nadu. Dan poslije ga je veterinar pregledao te je Larryju dijagnosticiran tumor.

Labrador je bio u bolovima tako da je bio neraspoložen, a ujedno nije imao energije zbog tumora. Volonteri su znali da je on jako divan pas koji samo treba ljubav, krov nad glavom, hranu u trbuhu i mjesto za spavanje.

Nakon dva mjeseca navikavanja, liječenja i rehabilitacije Larry se naviknuo na lijekove. Loše se osjećao te se nije dobro slagao s drugim psima, rekla je Sasha.

„Bio je nekako tužan, depresivan te nije dobro reagirao na druge pse tako da nismo bili sigurni hoće li moći živjeti s njima.“

No kada su lijekovi napokon proradili, a njegov se trbuh ispuhao, pojavio se pravi Larry. Odjednom je obožavao igru s drugim psima te mu nikada nije bilo dovoljno ljudske pažnje.

https://www.instagram.com/p/BmAG-ahF5Xw/?utm_source=ig_embed

Napokon je bilo vrijeme da se pronađe dom za Larryja. No, nije bilo lako naći osobe koje bi posvojile starijeg psa sa tumorom.

„On ne voli biti sam, ali je napušten, tako da ga ne možemo krviti za to.“

Tri je puta Larry prebačen u obitelj, ali su vlasnici svaki puta odustali. Neprestano je odvođen u azil.

„Bio je jako snažan, nije se ljutio te i dalje voli ljude iako su ga napustili u prošlosti. On je jedan sretan i zahvalan pas. Samo želi da se netko brine za njega i bude tu za njega.“

https://www.instagram.com/p/Bk3pyIIFdUS/?utm_source=ig_embed

Larry jako voli kada ga se češka iza uha i šeta s njima. Iako ga je prva obitelj napustila, a ostale su ga 3 obitelji vratile u azil Larry ne odustaje, a ne odustaje ni Sasha.

„Neki psi imaju loša iskustva, vlasnici ih napuste i oni to osjećaju cijeli život. No Larry je drugačiji – on je divan i treba nekoga tko će to vidjeti. On je kao Pepeljuga koja traži cipelicu. Svi znamo da je negdje tamo te smo spremni čekati na nju.“