Naše tegobe, nevolje i brige o sutrašnjici nestaju kad ovo postane vaša stvarnost

Očekujemo li da Bog dođe k nama sa svojim blagoslovima i spasi nas? On kaže: ”Pogledajte Me da se spasite!” (Izaija 45,22). Najveća duhovna teškoća je usredotočiti se na Boga, a Njegovi blagoslovi to otežavaju.

Nevolje nas gotovo uvijek primoravaju pogledati na Boga i obratiti Mu se, ali Njegovi blagoslovi kao da skreću našu pozornost na nešto drugo. Osnovna pouka Propovijedi na gori jest u tome da suzi sve tvoje interese, sve dok tvoj um, srce i tijelo ne budu usredotočeni na Isusa Krista.

”Pogledajte me…”

Mnogi imamo neku predodžbu o tome kakav kršćanin treba biti. Traženje te slike u životu drugih kršćana postaje zaprekom našeg usredotočenja na Boga. To nije spasenje. Nije dovoljno jednostavno.

On, ustvari, kaže: ”Pogledajte me da se spasite”, a ne ”spasit ćete se jednoga dana”. Naći ćemo ono što tražimo ako se usredotočimo na Njega.

Odvraćamo se od Boga i postajemo razdražljivi dok nam On stalno govori: ”Pogledajte Me da se spasite!”. Naše tegobe, nevolje i brige o sutrašnjici nestaju kad pogledamo Boga.

Probudi se i pogledaj Boga. Izgradi svoju nadu na Njemu. Bez obzira na to koliko te toga pritišće, budi odlučan i izguraj to na stranu i pogledaj Njega.

”Pogledajte me!” Spašen si onog trenutka kad pogledaš.

Autor: Oswald Chambers