Naše vječne nagrade

U Svetom pismu primjećujemo reference na „vijence“. Pogledajmo te vječne nagrade za pobjedonosan kršćanski život i snažnu vezu s Isusom Kristom. 

Vijenac pobjede. Za dobar završetak života vjernici trebaju olimpijsku izdržljivost. Sportaši u tim drevnim igrama primali su raspadljiv lovorov vijenac. No, kada smo mi učinkoviti u služenju i pobijedi nad grijehom koje nam je Bog namijenio mi ćemo dobiti neraspadljivi vijenac (1 Korinćanima 9,25-27). 

Vijenac radosti. Vjernici kojima smo mi pomogli da dođu Kristu će biti „naša nada, radost“ pred Gospodinom (1 Solunjanima 2,18-20). Samo zamislite kako ćete se radovati u nebu kada vidite ljude i razgovarate s ljudima koji prepoznaju vaš doprinos njihovom duhovnom razvoju. 

VIDI OVO: Nagrade na nebu: Što Biblija kaže o njima?

Vijenac pravednosti. Kršćanski život nije lak, no velika je nagrada za pravedan život kada smo suočeni s iskušenjem ili teškoćama. Vjernici koji žive božanski uvijek misle na život koji ima doći te teže upoznati Gospodina s čistom savjesti (2 Timoteju 4,5-8). 

Vijenac života. Slomljenost i bolovi nezaobilazan su dio ovoga života, no mi možemo biti osnaženi jer se u nevoljama događa velik duhovni rast. Izdržite da možete primiti vijenac života koji je Gospodin obećao onima koji Ga vole (Jakov 1,12).  

Što ćemo mi u nebu učiniti s vijencima koje smo dobiti? Mi ćemo ih staviti Isusu pod noge (Otkrivenje 4,10), stavit ćemo ih tamo kao počast Onome koji nas je spasio, koji nam je dao brojne darove, koji nas je opskrbio i živio u nama. Sve dobro i ispravno došlo nam je kroz Gospodina tako da On zaslužuje naše vijence. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!