Što je natjeralo ovog mafijaša da napravi zaokret u svom životu?

Ovog mafijaša privukao je “prljav” način života, ali onda ga je nešto potaknulo da napravi zaokret u svom životu.

“Kao dijete koje je odrastalo u Brooklynu, budući da sam bio mali, morao sam biti malo grubo dijete. Morao si naučiti kako se boriti”, rekao je Robert Borelli.

Robertovo susjedstvo bilo je opasno i njime je upravljala kriminalna obitelj Gambino.

“Štitili su susjedstvo i dobili poštovanje od skoro svih u njemu, uključujući policajce.” nastavlja Robert. “Postojalo je uzajamno poštovanje između policajaca i mafijaša.”

Robert se povezao s mafijašima

“U dobi od 17 godina počeo sam se družiti sa sinovima jednog od mafijaš. Njihov tata je često imao veliku večeru svakog petka navečer na kojoj bi svi mudri momci iz susjedstva i iskazivali mu poštovanje.”

Robert je bio impresioniran utjecajem tamošnjih muškaraca i privukao ga je kriminalni način života.

“Moja je obitelj teško spajala kraj s krajem. Bilo je svađa u kući oko stanarine …”

Tako se priklanja mafijaškom životu, privučen poštovanjem, novcem i lijepom odjećom koju nudi.

“Vidiš ljude?” rekao mu je jedan mafijaš jednog dana dok su promatrali neke ljude na autobusnoj stanici. “Oni su naivčine; moraju ići na posao, a pola svog novca daju vladi. Zadržat ćemo taj novac za sebe.”

Ali s 20 godina već je bio u velikim problemima sa zakonom. Imao je slučaj ubojstva i posjedovanja oružja. Ipak, zbog veza i poznanstava bio je pušten.

“Dobivao sam priznanja”, kaže Robert. “Upleo sam se u prodaju droge.”

Ružan način života … i nagla promjena

Živio je brzim životom partijanja, droga, priznanja i uzbuđenja. Robert je zahtijevao poštovanje, a čak bi pribjegao i nasilju da ga dobije. Nije samo prodavao drogu; droga ga je vodila.

Ali onda se dogodilo nešto što će sve promijeniti.

“1993. rođena je djevojčica, moja kći Brianna, i sedam tjedana nakon što je dobila svoj dom, otišao sam iz njezina života kako bih se napušio samo za tu noć”, navodi Robert. “Na kraju to nije bilo samo za tu noć …”

Ružan način života ... i nagla promjena
Robert sa suprugom Patriciom

Supruzi se nije sviđao njegov stil života i prisilila ga je da se drži podalje od njihove kćeri kako se ona ne bi iskvarila.

Konačno je zakon sustigao Roberta i bio je zatvoren na dugi rok. Nedostajala mu je kći, ali supruga mu nije dala da s njom razgovara na zatvorski telefon.

U zatvoru mu je bilo bolno, jer kaže: “Nisam se mogao napušiti, nisam mogao dobiti piće, nisam se mogao liječiti, morao sam se nositi s tom boli.”

Bojao se da ga ne vide kako plače, pa se sklonio u ćeliju, gdje je zavapio Bogu.

“Odgojen sam među katolicima, tako da sam znao za Boga, ali nisam znao kako imati odnos s Njim. Vikalo sam: ‘Bože, ako si stvaran, neka me netko ubije ili promijeni, jer ne mogu više živjeti s ovom boli'”.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Bog je čuo njegovu molitvu i Robert je postao novo stvorenje u Kristu nakon što je predao svoj život Isusu kao svom Gospodinu i Spasitelju. Od tada Robert nije dotakao drogu ni alkohol.

U nastavku možete poslušati Robertovo svjedočanstvo.

Osim toga, počeo je ponovno graditi odnos s kćeri.

“Na kraju sam je ponovno sreo kad je imala 16 godina”, prisjeća se Robert. “Molim se za nju i pokušavam uspostaviti odnos s njom.”

Promijenjen od Boga, Robert je dao otkaz mafiji. Promijenjeno mu je ime zajedno s matičnim brojem.

“Čitanje Božje Riječi promijenilo je moj um i natjeralo me da uvidim da taj način života nije život koji je Bog planirao za mene. Ne bih mijenjao mjesto ni za što na svijetu gdje sam danas”, kaže Robert.”

Više o Robertovoj misiji možete pročitati na njegovoj web stranici robertborelli.com.