Ne boj se onog što vidiš

“Ruke će se zlotvora slomiti, a Jahve je oslon pravedniku … Neće se postidjeti u vrijeme nevolje” (Psalam 37,17.19).

Ovo nevjerojatno proročanstvo za narod Božji ispunjava se ravno pred našim očima. Psalam 37 nam govori da se Gospodin diže kako bi djelovao protiv društva čiji su grijesi zgrozili nebo. No, ovaj isti psalam je i jedna od najvećih nada, sadržavajući jedno neopisivo obećanje onima koji se potpuno pouzdaju u Gospodina.

Bog kaže da će on biti “oslon pravedniku”, što jednostavno znači da je on vjeran da nadoknadi jad, ali i ispuni svoja obećanjima. David u biti kaže: “Pogledaj oko sebe i vidi kako Bog drži svoju Riječ. Njegova upozorenja sad se objavljuju u naslovima vaših novina, njegova djelovanja svuda su u medijima. Neće li Bog isto tako održati svoju Riječ da sačuva svoje izabrane?”

Što god se događa u svijetu – kako god su strašne vijesti, kako god se oštro svijet trese – Božji narod neće ostati posramljen. Uistinu, Gospodin će djelovati prema našoj vjeri i ispuniti svoju Riječ za nas. Možemo trpjeti, ali on će pobijediti za sve koji se potpuno pouzdaju u njega.

PROČITAJTE: Što su Velike nevolje posljednjeg vremena?

U danima koji su ispred nas kršćani će se suočiti s nemogućim situacijama, ali kad ljudskog odgovora neće biti, naš Gospodin pobrinut će se za čuda. Zapravo, on dragovoljno stavlja svoj ugled u ruke svoga naroda pozivajući nas da ga obvežemo na njegovu Riječ. Možda ćete reći: “Bog može obraniti svoje vlastito ime; on ne treba mene.” Nije tako! Bog je izabrao svoj narod da bude njegovo svjedočanstvo obamrlom, ravnodušnom svijetu i poziva nas da ga otvoreno obvežemo učiniti što je obećao.

“A ti, o Jahve, rad imena svog zauzmi se za me, spasi me, jer je dobrostiva ljubav tvoja” (Psalam 109,21).

Bog nikada neće osramotiti svoj narod koji se pouzdaje u njega. On će održati svoju Riječ jer je na kocki njegova čast.

Autor: David Wilkerson