Ne bojte se boli i trpljenja, jer će iza smetenosti uslijediti Božje čudo

Bog je na djelu kroz sve trpljenje naroda Božjeg. Ubrzo će iza smetenosti slijediti čudo!

Kako često mislimo da su trpljenje i bol tu kako bi nas naučili neku lekciju. I kažemo: “Nadam se da će mi Bog brzo pokazati što trebam naučiti iz svega toga, kako bih mogao to nadići …”

Ako završimo u bolnici, mislimo da je to Božji put kako bismo nekome svjedočili. Pokušavamo objasniti naše trpljenje, nadajući se da ćemo opravdati način na koji Bog vrši stvari.

Ne mora biti nikakav drugi razlog za vašu smetenost, bol i trpljenje osim što Bog čini stvari za vas na svoj vlastiti način. Najčešće je to suvereno djelo našega Boga koji razvija glavni plan poznat samo njemu. Bog je na djelu kroz sve trpljenje naroda Božjeg. Ubrzo će iza smetenosti slijediti čudo!

VIDI OVO: 5 utjeha u vremenima trpljenja

Trpiš li na ovom svijetu?
Foto: Unsplash

Proučavajte Bibliju i otkrit ćete te iste uzorke u životima svih ljudi Božjih. Iz slučaja u slučaj, kad god je Bog počeo ispunjavati svoje obećanje, najprije se urušio krov.

Sjetite se Daniela i trojice hebrejskih mladića. Oni su se predali životu svetosti i odvojenosti od svijeta te svih njegovih zadovoljstava. Daniel se predao životu molitve, suza i posredovanja. Ali kamo je to odvelo Daniela i trojicu hebrejskih mladića? U smetenost prije pobjede!

Iz molitvene prostorije ne odlazite do nekakvoga vrhunca pobjede. Odlazite u lavlju jamu! Iz posvećenosti ne odlazite u život lakoće i blagoslova. Odlazite u ognjenu peć! Njihova teologija nije se bojala boli i trpljenja, jer znali su da ona uvijek završi onako kako Bog želi. Preko lavova i užarene peći do Božje savršene volje!

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!