Kada je bila dobro zagazila u zadnje tromjesečje trudnoće, Christini DePino je već bilo dosta.

Ova majka je očekivala svoje prvo dijete te se okrenula Facebooku kako bi izrazila svoju frustraciju svrbežom koji ju je pratio cijelu trudnoću – upravo je to djelo možda spasilo život njezine kćeri.

„Počelo je kao svrbež koji je bio posvuda, ali se s vremenom pomaknuo na područje dlanova i tabana“, rekla je Christina, „Došlo je do toga da nisam više mogla spavati po noći… moje ruke i noge su krvarile od češkanja.“

Nakon što je izrazila svoju muku na Facebooku, nekoliko njezinih prijatelja joj je reklo da možda ima hormonski poremećaj koji utječe na mjehur te može uzrokovati smrt beba u utrobi, prenosi Faithit.

Odmah je nazvala liječnika te se podvrgnula testiranju

DePino, koja je bila trudna 35 tjedana, u Internet tražilicu upisala je naziv tog poremećaja te je saznala da se njezina beba može roditi mrtva – odmah je nazvala liječnika te se podvrgnula testiranju kako bi bilo utvrđeno ima li zaista taj poremećaj.

Dijagnosticirana joj je kolestaza u trudnoći te je rodila tako što su joj u 37.-om tjednu inducirani trudovi kako bi se smanjio rizik od bilo kakvih zdravstvenih problema koje bi njezina kćer mogla imati.

„Čim sam mogla držati svoju divnu kćer u rukama počela sam se pitati: ‘Što da?’“, rekla je DePino, „Što da se nisam požalila na Facebooku? Što da mi nitko nije rekao za tu bolest? Stalno sam razmišljala da moram upozoriti druge žene. Nisam željela da se neka od njih upita što se dogodilo njihovoj inače savršeno zdravoj bebi.“

Njezina je misija postala upozoravanje drugih majki na znakove i simptome kolestaze, a za to se okrenula mjestu gdje je sve započelo: Facebooku.

Foto: Facebook

Ne ignorirajte svrbež!

DePino je napisala objavu koja je do sada podijeljena preko 57 000 puta te je u njoj potaknula druge majke da odmah kontaktiraju liječnika ako primijete bilo kakve simptome kolestaze – da budu svoje zagovornice.

„Želim potaknuti trudnice koje pate od jakog svrbeža da postanu svoje zagovornice“, rekla je DePino, „Upoznajte se sa znakovima i simptomima te kontaktirajte svog liječnika. Ne ignorirajte svrbež, jednostavno testiranje krvi može spasiti život vašeg djeteta.“