Ne možete se u isto vrijeme usmjeravati i na Boga i na svoje probleme
Foto: Pexels

„Pouzdajte se u Jahvu, svoga Boga, i održat ćete se; pouzdajte se u njegove proroke i budite sretni!“ (2. Knjiga ljetopisa 20, 20)

Kada se usmjeravate na svoje probleme, umjesto da se pouzdate u Boga, završit ćete iscrpljeni. Na kraju ćete izgubiti jer vas Bog nije stvorio da sami vodite bitke.

Vi ne posjedujete moć koja vam je potrebna da biste se suočili sa svakim problemom samostalno. Potrebna vam je Božja moć.

Ne možete se u isto vrijeme usmjeravati i na Boga i na svoje probleme. Morate svoju pažnju usmjeriti na Boga i ono što je obećao za vas učiniti.

Život je prepun iskustava koja vas iskušavaju, iscrpljuju i troše. Kada ste istrošeni, tada ste spremni reći Bogu „Žao mi je. Ne mogu se nositi sa ovom situacijom i sve sam pokušao. Trebam ti to predati jer ti si veći od mene.“

VIDI OVO: Bog je veći od svih vaših problema

Što trebate učiniti kada više ne možete? Trebate ustrajati i dalje.


Ustrajanje podrazumijeva stav tihog pouzdanja u Boga. Bit ćete uspješni ako svoje povjerenje stavite u ono što vam On govori kroz svoju Riječ i Svetog Duha. Kada se udružite s Bogom, nikada nećete morati posustati jer ćete biti ustrajni.

Kada je teret pretežak, možda ćete biti pod pritiskom da se urušite. Bog ne želi da bježite od teških situacija. On ne želi da žrtvujete svoj integritet. Bog želi da mu vjerujete kroz izazove i da iz njih izvučete pouku. Ako trčite, nećete se moći osloniti na Boga. A velika je šansa da ćete ponoviti svoju grešku.

VIDI OVO: BOG VAS RAZUMIJE: 5 stvari koje vam mogu pomoći kada ste suočeni s teškim problemima

Bogu je stalo do vašeg uspjeha, ali morate se usmjeriti na Njega i vjerovati Njemu i njegovoj Riječi ako želite biti ustrajni.

„Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze. Ne umišljaj da si mudar: boj se Jahve i kloni se zla.“ (Mudre izreke 3, 5-7).


Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com