Stvari koje vam mogu pomoći kada ste suočeni s teškim problemima
Foto: Pexels

Bog razumije kako se osjećamo i stalo Mu je. Dobro je što postoje stvari koje nam mogu pomoći kada smo suočeni s teškim problemima.

Kao vjernici, možemo imati pouzdanje doći pred Boga u poniznosti kako bismo dobili Njegovo milosrđe i pomoć bez obzira na ono s čime se suočavamo.

Iako se nekad može činiti kao da pred Boga trebamo donijeti hrpetinu slomljenih komadića naših života, to je u redu jer On je veći.

Krist je podnio teškoće i slomljenosti u svome životu kakve mi ne možemo ni zamisliti. Zato On razumije kako se osjećamo i stalo Mu je.

Evo pet stvari koje nam mogu pomoći kod iscjeljenja kada smo suočeni s teškim problemima.

1. Zamolite Boga da očisti vaše srce

Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju“. (Psalam 103. 2-4)

Možemo biti sigurni da će nam Bog oprostiti i da će nam pomoći u svim stvarima koje pred Njime trebamo ispraviti. On je vjeran i želi nas obnoviti i iscijeliti. Znajte da Bog vjerno nagrađuje one koji Ga vjerno traže. Njegova nas Riječ podsjeća na to da je Božja snažna prisutnost blizu svih slomljena srca i da ona spašava one koji su slomljeni u Duhu.

On iscjeljuje one slomljena srca i povija njihove rane“. (Psalam 147, 3)

2. Zamolite druge neka mole s vama i za vas

Bog često koristi molitve onih koji su oko nas na moćne načine kako bi donio odgovore na bremena koja nosimo. Mnoštvo puta Bog će donijeti iscjeljenje kroz medicinu ili zdravstvenu skrb.

Ulje koje se spominje u ovome stihu se često koristilo u biblijskim vremenima za zdravstvene svrhe. Ono je isto tako simbol Duha Svetoga koji boravi u nama i podsjetnik na to da je Bog odabrao iscijeliti nas na različite načine. Možemo biti sigurni da se čuda događaju i danas.

„Nama nije namijenjeno da kroz stvari koje nas pogađaju prolazimo sami“.

Njegova nam Riječ neprestano govori neka molimo jedni za druge neprestano i da budemo spremni nositi terete jedni drugih. Nama nikada nije bilo određeno da pokušavamo sami prolaziti kroz svoje probleme. Božji Duh povezuje naša srca i živote ako vjerujemo u Njega. Dio smo Njegove obitelji i snažniji smo zajedno više nego što bismo ikada bili da smo sami.

Boluje li tko među vama? Neka dozove svećenike crkve, i neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje! I molitva vjere spasit će bolesnika, i podignut će ga Gospodin; i ako je učinio grijehe, oprostit će mu se. Ispovijedajte dakle jedan drugome grijehe, i molite se jedan za drugoga, da ozdravite; jer mnogo postiže ustrajna molitva pravednika“. (Jakovljeva 5, 14-16)

3. Sjetite se da stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine

Ponekad najveće bitke s kojima se suočavamo u ovome životu nisu uopće o nama. One su veće od toga. Svrha tih bitki je da daju Bogu slavu, a da nama Bog za njih da snagu i moć kako bi drugi mogli vidjeti da se Božja čudesa još uvijek događaju. Uvijek znajte, bez imalo sumnje da vas Bog nije zaboravio. On vidi točno gdje ste i stalo Mu je. Njegovo vrijeme je savršeno i Njegovi putevi su dobri.

Od čuda slijepog čovjeka:

Prolazeći ugleda čovjeka slijepa od rođenja. Zapitaše ga njegovi učenici: “Učitelju, tko li sagriješi, on ili njegovi roditelji te se slijep rodio“? (Ivan 9, 1-2) Evo Isusovih riječi koje prodiru do srži naših, današnjih bitki:

Odgovori Isus: “Niti sagriješi on niti njegovi roditelji, nego je to zato da se na njemu očituju djela Božja“. (Ivan 9, 3)

4. Bog će uvijek iscijeliti Svoju djecu, u ovome životu ili sljedećem

Jer ja sam Gospodin koji vas iscjeljuje“. (Izlazak 15, 26)

Opis Božjeg bića glasi: Iscjelitelj, Pobjednik, Svemoćni Bog. Isus je došao iscijeliti nas i dati nam slobodu. Duh Sveti radi kroz nas i u nama jer smo Božja djeca. On nam pokazuje jedno čudo iscjeljenja za drugim. Možemo počivati znajući da ćemo jednom, nekako biti iscijeljeni. Iscjeljenje možda neće doći onako kako smo očekivali. To se možda neće dogoditi onda kada mi to želimo. To će možda biti spor i dugotrajan proces ili se može dogoditi brzo. Bog nas će nas možda iscijeliti puno puta prije nego što smo uopće znali da smo bolesni.

No evo što je isto tako istina:

Bit će puno situacija kada će se iscjeljenje dogoditi kada zakoračimo u Njegovu slavu. Samo tada ćemo uistinu biti slobodni od boli i patnji s kojima se suočavamo u ovome životu. Bog nikada neće zanemariti teškoće putovanja kroz koje smo ovdje prošli. On obećava da će to iskoristiti za blagoslov; naših života i osoba koje volimo.

Ovo vam rekoh, da u meni mir imate. U svijetu imate tjeskobu; ali se radujte: Ja sam nadvladao svijet“. (Ivan 16, 33)

„Posljednja riječ nad našim životima pripada samo Bogu“

Bog će uzeti sve ono što bi nas željelo uništiti u ovome životu: bolesti, tjeskobe, brige, očaj, slomljenost i Bog će nas iscijeliti. On nas pokriva, On nas nosi. On je veći od svega s čime se susrećemo. Posljednja riječ nad našim životima pripada samo Bogu. Mi smo pokriveni Njegovom ljubavlju, sigurni smo u Njegovoj brizi, sada i zauvijek. Ako imamo Krista u svojim životima tada stvari kao što su rak, bolesti, ovisnosti, bol u srcu, mentalna oboljenja ili tragedije neće pobijediti. Nikada.

5. Vjerujte da je On sposoban

Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti. Njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu za sva pokoljenja vijeka vjekovječnoga! Amen“. (Efežanima 3, 20-21) -197

Njegova moć je veća nego što mi to možemo zamisliti. On je daleko sposobniji učiniti puno više nego što Ga mi molimo. Oduprite se potrebi da Boga stavite u kutiju. On ne poznaje granice i Njegova je moć beskrajna. Zakoračite prema Isusu, Onome koji vas toliko voli.

PROČITAJTE: Poruke za ozdravljenje: Biblijski citati za iscjeljenje od bolesti

Po Kristu možemo pronaći pravo iscjeljenje od tjelesnih bolesti i boli, od rana prošlosti i mukotrpnih sjećanja, od boli u srcu i dubokih gubitaka i čak u odnosima koji su slomljeni.

„Odaberimo svoj pogled usmjeriti na Krista, našu istinitu pomoć i snagu“.

Čuvši za Isusa, priđe mu među mnoštvom odostraga i dotaknu se njegove haljine. Mislila je: “Dotaknem li se samo njegovih haljina, bit ću spašena”“. (Marko 5, 27-28)

Bog već zna za rane koje imamo. Zna za bol koju smo osjetili. Zna koliko smo pokušali pustiti, koliko smo očajnički tražili rješenje naših problema ili koliko smo pokušavali popraviti stvari u svojoj vlastitoj snazi. Odaberimo svoj pogled usmjeriti na Krista, našu istinitu snagu i pomoć. Odbacimo svoje strahove i danas Mu priđimo bliže u vjeri da Njemu ništa nije nemoguće.

Jer On je sposoban.

On je svemoćan.

Njemu je stalo.

On iscjeljuje.

On obnavlja.

On otkupljuje.

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Ibelieve.com