Ne paničari i ne idi ispred mene

“Ne paničari i ne idi ispred mene. Tvoje je da ne činiš ništa nego moliš – i oslanjaš se na mene.”

Gospodin je vrlo strpljiv sa svojom djecom. On nas zapravo poziva: “Predočite svoje dokaze” (Iz 41,21), što znači, da je u redu imati trenutke ispitivanja.

Možda primimo neku iznenadnu, strašnu vijest – smrt ljubljenog, neminovnu rastavu sina ili kćeri, nevjernost bračnog druga. U takvim trenucima, Bog šalje Duha Svetog da nam donese utjehu, ublaži bol i smiri srce. Naš Gospodin osjeća svaki naš trzaj boli, straha i panike.

Bog vidi svaki detalj vaše krize i vidi sve životne probleme koji vas pritišću. Oni koji mole i čekaju na njega s mirnom vjerom nikada nisu ni u jednoj stvarnoj opasnosti. Štoviše, on pozna vaše panične misli, no ipak njegova zapovijed za vas sadrži istinu: “Ne paničari i ne idi ispred mene. Tvoje je da ne činiš ništa nego moliš – i oslanjaš se na mene. Ja dajem čast svakome koji stavlja svoje pouzdanje u mene.”

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

Promotrite ove riječi koje je Bog dao svojoj crkvi: “Bez vjere nemoguće mu je ugoditi” (Heb 11,6). “U nj se, narode, uzdaj u svako doba; pred njim srca izlijevajte: Bog je naše utočište” (Ps 62,9). “Koji se bojite Jahve, u Jahvu se uzdajte; on njihova je pomoć i štit njihov” (Ps 115,11). “Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze” (Izr 3,5-6).

Nevjera je smrtonosna, njezine posljedice tragične. Ako se pokušamo sami izvući iz naših kušnji umjesto da se pouzdamo u Boga da će nas provesti kroz njih, suočavamo se s kobnim posljedicama. Isus je došao da slomi naše lance legalizma i oslobodi nas okova. Ali najprije moramo priznati svoj grijeh.

Kad priznamo našu nevjeru te onda bacimo svoju budućnost, slobodu i izbavljenje potpuno pod Isusovu skrb, on će doći na vrijeme. Naše je da ne činimo ništa nego se pouzdamo u njega!

Autor: David Wilkerson